Primăria Botoșani, tăiată de la fondurile împărțite de CJ, de la rectificarea bugetară. Câți bani primesc celelalte orașe!

Primăria Municipiului Botoșani nu va primi niciun leu din fondurile de la rectificarea bugetară ce vor fi împărțite de Consiliul Județean. Cât privește distribuția pe celelalte unități administrativ-teritoriale, banii vor fi dați prin votul aleșilor județeni, împărțirea fiind una "judicioasă",  după cum asigură președintele Consiliului Județean.

Primăria Botoșani, tăiată de la fondurile împărțite de CJ, de la rectificarea bugetară. Câți bani primesc celelalte orașe!

Consiliul Județean va împărți joi, în ședință extraordinară, banii alocați județului Botoșani pentru unitățile administrativ-teritoriale, la rectificarea bugetară. Este vorba de procentul de 20% din suma alocată din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, suma totală ridicându-se la 5,1 milioane de lei.

Primăria Municipiului Botoșani, care a solicitat 2,2 milioane de lei, nu va primi niciun leu din banii pe care trebuie să îi repartizeze Consiliul Județean. Președintele CJ, Costică Macaleți, susține că aceeași sumă a mai fost cerută o dată de municipalitate, pe care a și primit-o.

"Au fost primării care nu au cerut bani, sunt primării care au spus că au arierate și am cerut de la Finanțe să îmi dea situația pentru că mulți au cerut fără să aibă arierate. Rectificarea am făcut-o în mod judicios pentru toate primăriile care au cerut bani. Nu am ținut cont de culoarea politică pentru că nu vreau să dau explicații la nimeni. Municipiul Botoșani a cerut 22 de miliarde, bani care i s-au dat  mai dat și nu i-am mai dat nimic acum. Nu poți cere de două ori aceeași sumă. Ei au cerut pentru un împrumut. Aceeași sumă pentru același obiectiv au cerut în februarie anul acesta și i s-au dat și vine acum și cere din nou. Cum să dau?", s spus Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Municipiul Dorohoi va primi 150.000 de lei, solicitând 1,3 milioane lei, orașul Săveni va primi 130.000 lei, suma solicitată fiind de 3,6 milioane de lei. Orașele Darabani și Flămânzi vor primi câte 80.000 de lei fiecare.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Botoșani, cea mai mare sumă va fi alocată Primăriei Drăgușeni, care din cei 700.000 de lei solicitați va primi 300.000 lei. Primăria Bucecea nu a solicitat fonduri la această rectificare bugetară.

Fondurile alocate primăriilor vor putea fi folosite pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru cofinanțarea unor proiecte sau acoperirea unor arierate. 

 

Spune-ne opinia ta