Primăria Botoșani, pusă să plătească o factură uriașă pentru apa de ploaie, într-un an secetos! "Este incredibil!"

Anul 2016 a fost anul în care pentru prima dată în județul Botoșani a fost declarată stare de alertă din cauza secetei. Zeci de transporturi de apă au făcut pompierii în zonele grav afectate, iar lipsa precipitațiilor a fost resimțită o bună perioadă de timp inclusiv în municipiul Botoșani.

Primăria Botoșani, pusă să plătească o factură uriașă pentru apa de ploaie, într-un an secetos! "Este incredibil!"

Cu toate acestea, municipalitatea trebuie să plătească sume consistente pentru apa meteorică, apa care provine din precipitațiile atmosferice.

Calculele făcute de operatorul de apă pentru stabilirea sumelor sunt de neînțeles pentru cei din primărie. 

"Trăim niște paradoxuri. Pentru partea de apă meteorică, canalizare, trebuie să plătim 1,6 milioane de lei, în condițiile în care anul trecut am plătit sub 800.000 de lei. Este ceva neclar pentru mine aici. Toate economiile făcute se duc pe o simplă statistică și un simplu calcul făcut de cineva. Ce este absolut curios pentru mine este că în anul 2016 a fost primul an în care seceta s-a simțit cu adevărat în județul Botoșani, chiar și în municipiu, este primul an când s-au dat subvenții pentru a rezolva problemele cu seceta, iar municipiul a rămas ca o oază. La noi a plouat cu 119% mai mult față de anul 2015... Asta este suma care ni s-a cerut, ceva nu este în ordine. Pentru un an în care nu a plouat, și toată lumea spune că nu a plouat, eu trebuie să plătesc dublu. E ca un fel de munca în van pentru noi. Cum într-un an în care căram apă cu cisterenele, răgeau animalele de sete, numai la Botoșani a plouat dublu? Este incredibil!", a menționat primarul Cătălin Flutur.

Reprezentanții Primăriei au cerut și de la alte instituții informații referitoare la cantitatea de precipitații care a căzut pe raza municipiului Botoșani, dar nu au primit vreun răspuns. 

 

 

Spune-ne opinia ta