Primăria Botoșani lucrează la buget. Primarul preconizează un "rezultat istoric" al execuției bugetare

Specialiștii din cadrul Primăriei Botoșani lucrează în această perioadă la constituirea bugetului pe anul 2017, dar nu pot avea o formă finală până când nu se adoptă bugetul național. 

Primăria Botoșani lucrează la buget. Primarul preconizează un "rezultat istoric" al execuției bugetare

Primarul Cătălin Flutur a precizat că se va încerca acoperirea golurilor existente la ora actuală, în așa fel încât municipiul Botoșani să aibă o execuție bugetară foarte bună.  În ședința de Consiliu Local de săptămâna viitoare vor fi aprobate și taxele și impozitele locale pe anul viitor.

"Facem tot felul de analize să constituim un buget pentru anul 2017. E piesa de bază într-un puzzle care va însemna activitatea pe 2017. S-ar părea că nu vom avea un buget național foarte repede, îl vom avea undeva în luna ianuarie și acolo sunt datele care pentru noi sunt definitorii în a stabili bugetul. Nu știm ce se va întâmpla cu bugetul nostru în urma scoaterii unui pachet de taxe, care va afecta clar bugetul muncipiului, dar așteptăm să vedem bugetul. Încercăm să acoperim toate golurile pe care le avem. Vom aproba taxele și impozitele locale care nu au modificări față de anul trecut, în afară de taxa de salubrizare care are alte componente în urma deschiderii depozitului de la Victoria", a declarat primarul Cătălin Flutur.

Flutur apreciază că se va înregistra un rezultat istoric în ceea ce privește execuția bugetară pe anul 2016. 

"Am încercat să diminuăm o serie de cheltuieli și să cheltuim în mod judicios banii pe care i-am avut, probabil vom avea o execuție bugetară de peste 97% și este foarte important pentru noi că, dacă am reuși să ținem trei ani această execuție bugetară peste 97%, atunci nu vom mai avea probleme cu legea responsabilității fiscale. Până acum am fost în jos și nu puteam să gestionăm anumite lucruri. Din punctul acesta de vedere sunt mulțumit cum am evoluat la nivel de execuție bugetară. O să vedem cum închidem anul. Pe o lege a bugetului de stat corectă și bună vom putea să avem premisele unei execuții bugetare bune și pe 2017", a completat primarul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Indicatori aprobaţi pentru modernizarea mai multor drumuri judeţene

Vineri, 20 Octombrie 2017
479

Aleşii judeţeni au aprobat, vineri, indicatorii tehnico-economici şi totodată finanţarea din bugetul judeţului a cheltuielilor care nu se finanţează de la bugetul de stat prin Programul Naţio...

Consilierii judeţeni au aprobat plata corecţiei financiare uriaşe aplicată proiectului de la Mavromati. De ce s-a dat corecţia!

Vineri, 20 Octombrie 2017
539

Este vorba de o sumă de 10,024 milioane de lei, reprezentând de fapt 25% din valoarea contractului de execuţie. Consiliul Judeţean a ajuns în situaţia de a achita această corecţie fi...

Preşedintele Consiliului Judeţean: “Sperăm să nu avem probleme în continuare cu apa”

Vineri, 20 Octombrie 2017
934

Pentru alimentarea consumatorilor, la Bucecea lucrează deja şase motopompe, deşi iniţial cei de la Administraţia Bazinală de Apă Siret au venit cu două pompe care nu au făcut faţă, acesta f...