Primăria Botoșani continuă demersurile pentru restructurarea datoriei publice

Reprezentanții Primăriei Botoșani au demarat procedurile pentru restructurarea/refinanțarea serviciului datoriei publice pe care o are municipiul Botoșani.

Primăria Botoșani continuă demersurile pentru restructurarea datoriei publice

Municipalitatea a lansat o invitație de participare la negociere în vederea contractării de Servicii de acordare credite linie de finanţare în valoare de 85.399.860,47 lei, actualizată la data refinanţării, pentru restructurarea/refinanţarea serviciului datoriei publice locale a Municipiului Botoşani.

Data limită de depunere a ofertelor este 27 iunie, deschiderea ofertelor și negoicerea urmând a avea loc în aceeași zi. 

Motivul pentru care se face un astfel de demers, de restructurare a datoriei publice, este acela că municipiul Botoşani are în derulare o serie de obiective, de investiţii aflate in diferite stadii de execuţie și o serie de proiecte aflate în diferite stadii de implementare, a căror finalizare sau implementare depinde de asigurarea lichidităţilor financiare. Pentru asigurarea cash flow-ului, o soluţie ar fi restructurarea/refinanţarea serviciului datoriei publice.

La aceste cerinte se adaugă şi necesitatea implementării unor programe de investiţii importante ce au ca obiect dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii utilităţilor publice, a reţelei de iluminat public, modernizarea instituţiilor de învăţământ.

La ora actuală, valoarea creditelor existente în sold este de de 85,399 milioane lei, pentru care se achită lunar suma de 1,072 milioane lei. Dacă se va face refinanțarea, municipalitatea va achita 790.739 lei lunar, rămânând astfel mai mulţi bani pentru investiţii.

 

Spune-ne opinia ta