Primăria Botoșani continuă demersurile pentru restructurarea datoriei publice

Reprezentanții Primăriei Botoșani au demarat procedurile pentru restructurarea/refinanțarea serviciului datoriei publice pe care o are municipiul Botoșani.

Primăria Botoșani continuă demersurile pentru restructurarea datoriei publice

Municipalitatea a lansat o invitație de participare la negociere în vederea contractării de Servicii de acordare credite linie de finanţare în valoare de 85.399.860,47 lei, actualizată la data refinanţării, pentru restructurarea/refinanţarea serviciului datoriei publice locale a Municipiului Botoşani.

Data limită de depunere a ofertelor este 27 iunie, deschiderea ofertelor și negoicerea urmând a avea loc în aceeași zi. 

Motivul pentru care se face un astfel de demers, de restructurare a datoriei publice, este acela că municipiul Botoşani are în derulare o serie de obiective, de investiţii aflate in diferite stadii de execuţie și o serie de proiecte aflate în diferite stadii de implementare, a căror finalizare sau implementare depinde de asigurarea lichidităţilor financiare. Pentru asigurarea cash flow-ului, o soluţie ar fi restructurarea/refinanţarea serviciului datoriei publice.

La aceste cerinte se adaugă şi necesitatea implementării unor programe de investiţii importante ce au ca obiect dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii utilităţilor publice, a reţelei de iluminat public, modernizarea instituţiilor de învăţământ.

La ora actuală, valoarea creditelor existente în sold este de de 85,399 milioane lei, pentru care se achită lunar suma de 1,072 milioane lei. Dacă se va face refinanțarea, municipalitatea va achita 790.739 lei lunar, rămânând astfel mai mulţi bani pentru investiţii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1440

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
725

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
495

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...