Primaria Botosani - casa noua, dar cu datorii! - Galerie FOTO

Primaria Botosani - casa noua, dar cu datorii! - Galerie FOTO
Miercuri a avut loc receptia lucrarilor de la vechiul sediu al Primariei Botosani, lucrari care s-au desfasurat pe o perioada de trei ani de zile.

Reprezentantii firmei Victor Construct, care a reabilitat acest monument istoric, vechi de aproape 150 de ani, nu au primit nici un repros din partea reprezentantilor primariei, care se declara multumiti de calitatea lucrarilor.

"Am vrut sa iasa o lucrare frumoasa, de asta au durat atat de mult lucrarile. Am avut mare grija de detalii. Eu sunt foarte multumit, va trebui sa mai completam cu candelabrele. Lucrarile au inceput in 2006, investitia totala fiind de peste 15 miliarde lei vechi. Angajatii primariei se vor putea muta aici anul viitor, prin februarie-martie. Eu as dori si niste mobilier mai deosebit pentru sala de sedinte si in biroul primarului, care sunt cele mai reprezentative incaperi din primarie. O parte din servicii vor ramane in vechiul sediu, o parte se vor muta aici, acesta este spatiul, atat ne permite", a declarat Catalin Alexa, viceprimarul municipiului Botosani.

Cladirea, care are peste 30 de birouri, a fost destul de dificil de reabilitat, intrucat, fiind un monument istoric, constructorii nu puteau face prea multe modificari in ceea ce priveste fatada cladirii sau de tamplarie.

"Eu sunt multumit de aceasta lucrare. Nu am intalnit pana acum obiectii de la beneficiar. Cladirea a iesit foarte bine, pentru vechimea pe care o are, in jur de 150 ani, era foarte devastata. Fata de cum am preluat si cum arata acum, cat ne-au permis fondurile… Am incercat sa pastram personalitatea cladirei, de altadata, sa nu umblam deloc la tamplarie, la fatada. A fost o lucrare de mare complexitate, de asta a si durat atat", a spus Radu Mihalachi, directorul general adjunct al SC Victor Construct.

Desi astazi a avut loc receptia lucrarilor, Primaria municipiului Botosani a ramas datoare firmei Victor Constuct cu aproape 30% din valoarea totala a lucrarii, fiind vorba despre aproximativ 5-6 miliarde lei vechi.

"Primaria inca este datoare, mai avem de incasat 30% din valoarea totala de aproape 18 de miliarde lei vechi. Noi am facut receptia lucrarii, pentru ca am inteles problemele primariei, dar sper sa ne inteleaga si pe noi ca avem la randul nostru cheltuieli, pentru a ne plati proprii angajati", a precizat directorul general adjunct al SC Victor Construct.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

astăzi, 21:57
1

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
30

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
52

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...