Primar din județul Botoșani, despre banii pentru drumuri: "Împărțim sărăcia..."

Primar din județul Botoșani, despre banii pentru drumuri: "Împărțim sărăcia..."

Spre deosebire de anii din urmă când repartizarea sumelor primite de la Guvern, la început de an, pentru reparații pe drumurile din județ, stârnea un val de nemulțumire în rândul primarilor din județul Botoșani, curgând acuzațiile că se dau politic, anul acesta nu au existat vociferări vizavi de calculele făcute de Consiliul Județean.

Unul dintre primarii care a luat cuvântul în cadrul întâlnirii ce a avut loc, luni, la Consiliul Județean, a fost Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla.

Acesta nu a contestat calculele făcute de cei de la Consiliul Județean pentru stabilirea sumelor ce vor fi repartizate, în ședință extraordinară, pe fiecare unitate administrativ-teritorială în parte ci doar a făcut o remarcă referitoare la cuantumul lor.

"Vă mulțumim că eliminați noțiunea aceasta de alocare zero pe care sper ca în mandatul dumneavoastră să nu o întâlnim în niciunul din anii următori. Împărțim sărăcia astăzi este clar, sumele aceasta sunt infime, nu este de glumit cu solicitările noastre care sunt de 100, 200 de ori mai mari. Aici suntem ca județ, există două Românii. Am văzut colegi din țară care voiau modificări legislative pentru a putea cheltui banii în exces, și noi botoșănenii, vasluienii, care ne băteam pentru altfel de formulă de echilibrare. Nu sunt armonizate legile în așa fel încât să mulțumească pe toată lumea, dar se lucrează la o nouă formulă de alocare per cap de locuitor, un 750 de lei, urmând ca dacă există un prag sub nivelul țării atunci să ajungem în primă fază la nivel cu ceilalți, ceva identic cum se dau acum banii Consiliilor Județene. Niciunul să nu sufere, nici comunele mari cu multă populație, nici cele mici să rămână de izbeliște. Sperăm ca țara să dea pe creștere economică o rectificare pozitivă să ne mai dați niște bănuți, aștepătm și alte șanse la proiecte pe PNDL. Sper să ne respectăm ca o echipă fără apartanențe sau alte șlucruri necurate", a spus primarul comunei Pomârla.

Și primarul orașului Bucecea, Andron Țâmpău, a adus în atenția conducerii Consiliului Județean "starea deplorabilă" a câtorva tronsoane de drum de pe raza unității administrativ-teritoriale pe care o conduce, spunând că alocările primite nu vor ajunge decât pentru reparații pe 200-300 de metri.

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a recunoscut că sumele primite de la Guvern sunt mici în comparație cu nevoile existente în județ. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Bonusuri financiare pentru administratorii de la Nova Apaserv

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
256

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean din data de 25 ianuarie va fi şi un proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special reprezentantului Consiliului Judeţean î...

Trei unităţi de asistenţă medico-socială din judeţul Botoşani vor fi preluate de Consiliul Judeţean

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
526

Trei dintre unităţile medico-sociale din judeţul Botoşani ar urma să treacă în subordinea şi finanţarea Consiliului Judeţean, în acest sens în şedinţa ordinară din data d...

Fără bonusuri financiare pentru cei din conducerea unei societăți subordonată Consiliului Local

Vineri, 19 Ianuarie 2018
251

Membrii Consiliului de Administrație de la societatea Urban Serv nu se vor bucura anul acesta de bonusul financiar pe care l-au încasat în anii anteriori, pe lângă indemnizație.&n...