Preşedintele Consiliului Judeţean îşi prezintă activitatea din ultimii doi ani

Şedinţa ordinară a lunii iulie a Consiliului Judeţean va avea şi un moment aşteptat atât de aleşii din opoziţie cât şi de mulţi botoşăneni. Pe ordinea de zi se află raportul de activitate al preşedintelui Costică Macaleţi.

Preşedintele Consiliului Judeţean îşi prezintă activitatea din ultimii doi ani

Consilierii judeţeni din opoziţie vor avea ocazia să afle ce s-a întâmplat în Consiliul Judeţean şi în instituţiile subordonate în ultimii doi ani, cu ocazia prezentării raportului de activitate al preşedintelui Costică Macaleţi în şedinţa ordinară de săptămâna viitoare.

De exemplu, Direcţia Investiţii şi Achiziţii Publice raportează că pe 29 decembrie 2017 s-a încheiat, cu Agenţia Naţională pentru Locuinţe, contractul de proiectare şi execuţie a 20 de apartamente destinate medicilor tineri în apropierea Secţiei de Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati. Durata contractului este de 19 luni, urmând ca utilităţile şi dotările tehnico- edilitare să fie suportate de CJ.

"Decalajul de plăţi de la trimestele I şi II la trimestrele III şi IV se justifică prin condiţionalitatea impusă de Ministerul Culturii de a schimba soluţia tehnică la acoperiş, respectiv din tip şarpantă în tip terasă, ceea ce implică modificarea întregii documentaţii înaintată spre avizare şi aprobare la ANL", se arată în raport.

În ceea ce priveşte Spitalul Judeţean, raportul arată că veniturile din contractele cu Casele de Asiggurări de Sănătate au crescut semnificativ faţă de anii precedenţi. La venituri au fost incluse şi cele realizate ca urmare a aplicării legislaţiei privind majorarea salariilor personalului medical. De asemenea, se aminteşte şi faptul că din iunie 2016 unitatea sanitară nu a mai înregistrat plăţi restante. Cu toate acestea, preşedintele CJ a preferat schimbarea managerului unităţii sanitare, Corneliu Mihai fiind înlocuit cu medicul Livia Mihalache.

Raportul integral aici

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Loc de dat cu... EPIGRAMA! (I)

Duminică, 12 August 2018
602

Dacă ar trăi Păstorel, ar fi singurul care ne-ar atrage atenţia că epigrama trebuie să existe şi, probabil, ne-ar face şi "lista de bucate" ce ar aduce un plus de "calciu&q...

Transferat în stare gravă la Iași, după un accident în plină noapte!

Duminică, 12 August 2018
1919

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost grav rănit în urma unui accident petrecut la Ungureni. Medicii de la Botoșani au decis ulterior ca victima să fie transferată la Iași, într-o clinic...

Cei care au atacat-o vineri pe jandarmerita ar fi ultrasi din galeria unei echipe de fotbal bucurestene

Duminică, 12 August 2018
1071

Cei doi care au fost retinuti de autoritati pe motiv ca au batut crunt o jandarmerita la protestul diasporei, de vineri, din Piata Victoriei, sunt membri ai unei galerii de fotbal bucurestene, mai cun...