Preşedintele Consiliului Judeţean îşi prezintă activitatea din ultimii doi ani

Şedinţa ordinară a lunii iulie a Consiliului Judeţean va avea şi un moment aşteptat atât de aleşii din opoziţie cât şi de mulţi botoşăneni. Pe ordinea de zi se află raportul de activitate al preşedintelui Costică Macaleţi.

Preşedintele Consiliului Judeţean îşi prezintă activitatea din ultimii doi ani

Consilierii judeţeni din opoziţie vor avea ocazia să afle ce s-a întâmplat în Consiliul Judeţean şi în instituţiile subordonate în ultimii doi ani, cu ocazia prezentării raportului de activitate al preşedintelui Costică Macaleţi în şedinţa ordinară de săptămâna viitoare.

De exemplu, Direcţia Investiţii şi Achiziţii Publice raportează că pe 29 decembrie 2017 s-a încheiat, cu Agenţia Naţională pentru Locuinţe, contractul de proiectare şi execuţie a 20 de apartamente destinate medicilor tineri în apropierea Secţiei de Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati. Durata contractului este de 19 luni, urmând ca utilităţile şi dotările tehnico- edilitare să fie suportate de CJ.

"Decalajul de plăţi de la trimestele I şi II la trimestrele III şi IV se justifică prin condiţionalitatea impusă de Ministerul Culturii de a schimba soluţia tehnică la acoperiş, respectiv din tip şarpantă în tip terasă, ceea ce implică modificarea întregii documentaţii înaintată spre avizare şi aprobare la ANL", se arată în raport.

În ceea ce priveşte Spitalul Judeţean, raportul arată că veniturile din contractele cu Casele de Asiggurări de Sănătate au crescut semnificativ faţă de anii precedenţi. La venituri au fost incluse şi cele realizate ca urmare a aplicării legislaţiei privind majorarea salariilor personalului medical. De asemenea, se aminteşte şi faptul că din iunie 2016 unitatea sanitară nu a mai înregistrat plăţi restante. Cu toate acestea, preşedintele CJ a preferat schimbarea managerului unităţii sanitare, Corneliu Mihai fiind înlocuit cu medicul Livia Mihalache.

Raportul integral aici

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
574

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
79

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
104

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...