Preşedintele Consiliului Judeţean îşi prezintă activitatea din ultimii doi ani

Şedinţa ordinară a lunii iulie a Consiliului Judeţean va avea şi un moment aşteptat atât de aleşii din opoziţie cât şi de mulţi botoşăneni. Pe ordinea de zi se află raportul de activitate al preşedintelui Costică Macaleţi.

Preşedintele Consiliului Judeţean îşi prezintă activitatea din ultimii doi ani

Consilierii judeţeni din opoziţie vor avea ocazia să afle ce s-a întâmplat în Consiliul Judeţean şi în instituţiile subordonate în ultimii doi ani, cu ocazia prezentării raportului de activitate al preşedintelui Costică Macaleţi în şedinţa ordinară de săptămâna viitoare.

De exemplu, Direcţia Investiţii şi Achiziţii Publice raportează că pe 29 decembrie 2017 s-a încheiat, cu Agenţia Naţională pentru Locuinţe, contractul de proiectare şi execuţie a 20 de apartamente destinate medicilor tineri în apropierea Secţiei de Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati. Durata contractului este de 19 luni, urmând ca utilităţile şi dotările tehnico- edilitare să fie suportate de CJ.

"Decalajul de plăţi de la trimestele I şi II la trimestrele III şi IV se justifică prin condiţionalitatea impusă de Ministerul Culturii de a schimba soluţia tehnică la acoperiş, respectiv din tip şarpantă în tip terasă, ceea ce implică modificarea întregii documentaţii înaintată spre avizare şi aprobare la ANL", se arată în raport.

În ceea ce priveşte Spitalul Judeţean, raportul arată că veniturile din contractele cu Casele de Asiggurări de Sănătate au crescut semnificativ faţă de anii precedenţi. La venituri au fost incluse şi cele realizate ca urmare a aplicării legislaţiei privind majorarea salariilor personalului medical. De asemenea, se aminteşte şi faptul că din iunie 2016 unitatea sanitară nu a mai înregistrat plăţi restante. Cu toate acestea, preşedintele CJ a preferat schimbarea managerului unităţii sanitare, Corneliu Mihai fiind înlocuit cu medicul Livia Mihalache.

Raportul integral aici

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Loc de dat cu… EPIGRAMA (XI)

astăzi, 21:03
91

Georgică Manole: La Iaşi, Păstorel se „duela” adesea cu vestitul sonetist Mihai Codreanu. În ce constă istoria acestui „duel”? Vasile Larco: Cel mai mare sonetist român, Mihai Cod...

Italia: Un român ascundea în podul casei 42 de biciclete furate, droguri și arme artizanale

astăzi, 13:21
1363

În podul casei unui român în vârstă de 21 de ani, din Sardinia, au fost descoperite de către agenții de poliție 42 de biciclete furate de la turiști, droguri precum c...

Doliu în sportul românesc: A murit Ilie Balaci - VIDEO

astăzi, 12:12
1671

Fostul mare jucator Ilie Balaci, gloria incontestabila a Universitatii Craiova, a incetat din viata, duminica dimineata. Ilie Balaci avea doar 62 de ani, iar potrivit cotidianului Gazeta de Sud, ...