Preşedintele Consiliului Judeţean îşi prezintă activitatea din ultimii doi ani

Şedinţa ordinară a lunii iulie a Consiliului Judeţean va avea şi un moment aşteptat atât de aleşii din opoziţie cât şi de mulţi botoşăneni. Pe ordinea de zi se află raportul de activitate al preşedintelui Costică Macaleţi.

Preşedintele Consiliului Judeţean îşi prezintă activitatea din ultimii doi ani

Consilierii judeţeni din opoziţie vor avea ocazia să afle ce s-a întâmplat în Consiliul Judeţean şi în instituţiile subordonate în ultimii doi ani, cu ocazia prezentării raportului de activitate al preşedintelui Costică Macaleţi în şedinţa ordinară de săptămâna viitoare.

De exemplu, Direcţia Investiţii şi Achiziţii Publice raportează că pe 29 decembrie 2017 s-a încheiat, cu Agenţia Naţională pentru Locuinţe, contractul de proiectare şi execuţie a 20 de apartamente destinate medicilor tineri în apropierea Secţiei de Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati. Durata contractului este de 19 luni, urmând ca utilităţile şi dotările tehnico- edilitare să fie suportate de CJ.

"Decalajul de plăţi de la trimestele I şi II la trimestrele III şi IV se justifică prin condiţionalitatea impusă de Ministerul Culturii de a schimba soluţia tehnică la acoperiş, respectiv din tip şarpantă în tip terasă, ceea ce implică modificarea întregii documentaţii înaintată spre avizare şi aprobare la ANL", se arată în raport.

În ceea ce priveşte Spitalul Judeţean, raportul arată că veniturile din contractele cu Casele de Asiggurări de Sănătate au crescut semnificativ faţă de anii precedenţi. La venituri au fost incluse şi cele realizate ca urmare a aplicării legislaţiei privind majorarea salariilor personalului medical. De asemenea, se aminteşte şi faptul că din iunie 2016 unitatea sanitară nu a mai înregistrat plăţi restante. Cu toate acestea, preşedintele CJ a preferat schimbarea managerului unităţii sanitare, Corneliu Mihai fiind înlocuit cu medicul Livia Mihalache.

Raportul integral aici

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carte de identitate falsă, descoperită la controlul de frontieră de la Stânca - FOTO

astăzi, 12:55
99

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, ascunsă asupra unui cetățean din R. Moldova, o carte de identitate falsă care urma să fie folos...

Balul caritabil Rotary, evenimentul monden al inceputului de an!

astăzi, 12:52
355

Rotary Club Botoșani organizează o nouă ediție a Balul Caritabil “Botoșaniul iubește Excelența!”, în cadrul proiectului “Ajută un copil să învețe!”, demar...

O armă și 1500 de proiectile au găsit polițiștii în casa unui bărbat din Pomârla!

astăzi, 12:32
177

În cursul zilei de miercuri, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi cei din cadrul subunităţilor de poliţie au organizat pe raza de competenţă o acţiune având drept ...