Președintele Consiliului Județean, despre noua taxă pentru deșeuri: "Pentru mine regulile sunt clare!"

Unde-i lege, nu-i tocmeală. Cam acesta este mesajul reprezentanților Consiliului Județean Botoșani, vizavi de taxa de mediu care trebuie plătită începând cu data de 1 ianuarie de către toți operatorii de salubritate care depozitează deșeurile la Stăuceni.

Președintele Consiliului Județean, despre noua taxă pentru deșeuri: "Pentru mine regulile sunt clare!"

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, susține că a solicitat atât parlamentarilor, cât și forurilor responsabile cu fondurile europene, un răspuns vizavi de posibilitatea amănării aplicării acestei taxe de 80 de lei pe tonă. În cazul în care răspunsul va fi unul negativ, această taxă va trebui plătită administratorului depozitului de la Stăuceni. 

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a avansat în urmă cu câteva zile ideea ca această taxă să fie plătită de municipalitate prin intermediul Consiliului Județean Botoșani, pentru a nu se mai achita TVA, dar varianta nu este agreată de autoritățile județene. 

"Noi trebuie să respectăm principiile și normele din proiectul european, e o taxă națională, toată lumea o plătește. Sigur sunt discuții, uneori unii îi dau tentă politică. Nu este cazul. Pentru mine regulile și principiile sunt clare. Am făcut intervenții la fonduri europene și am dat materialul parlamentarilor în ideea de a amâna această taxă de 80 de lei pe tonă. Dacă nu se poate, lucrurile sunt clare, sunt prevăzute în documente. Primăriile să fie foarte atente la ceea ce înseamnă tonă de deșeuri, că mulți spun că îi trec la metru cub", a declarat președintele Consiliului Județean. 

La nivelul municipiului Botoșani, această nouă taxă va putea fi achitată de Urban Serv către firma care administrează depozitul de la Stăuceni doar dacă se majorează tariful la gunoi, fiind estimată o creștere de 1,5-2 lei. Odată cu introducerea taxei de depozitare, Urban Serv trebuie să achite lunar, în plus, 240.000 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primarul Cătălin Flutur: "Este nedrept să nu avem bani pentru funcţionarea oraşului"

Joi, 14 Decembrie 2017
653

Flutur s-a alăturat demersului Asociaţiilor Municipiilor din România, care au atras atenţia printr-un memoriu asupra impactului devastator pe care îl va aduce această reducere asupra b...

Ample acţiuni anunţate de poliţiştii botoşăneni în tot judeţul!

Joi, 14 Decembrie 2017
725

De asemenea, vor fi organizate acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat, prec...

Se pregăteşte SCUMPIREA gigacaloriei plătită de populaţie către Modern Calor! Care este propunerea!

Joi, 14 Decembrie 2017
451

Pe lângă faptul că se va acorda subvenţie doar pentru persoanele vulnerabile care sunt racordate la sistemul centralizat, se pregăteşte majorarea preţului gigacaloriei plătit de populaţie pen...