Președintele Consiliului Județean, despre noua taxă pentru deșeuri: "Pentru mine regulile sunt clare!"

Unde-i lege, nu-i tocmeală. Cam acesta este mesajul reprezentanților Consiliului Județean Botoșani, vizavi de taxa de mediu care trebuie plătită începând cu data de 1 ianuarie de către toți operatorii de salubritate care depozitează deșeurile la Stăuceni.

Președintele Consiliului Județean, despre noua taxă pentru deșeuri: "Pentru mine regulile sunt clare!"

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, susține că a solicitat atât parlamentarilor, cât și forurilor responsabile cu fondurile europene, un răspuns vizavi de posibilitatea amănării aplicării acestei taxe de 80 de lei pe tonă. În cazul în care răspunsul va fi unul negativ, această taxă va trebui plătită administratorului depozitului de la Stăuceni. 

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a avansat în urmă cu câteva zile ideea ca această taxă să fie plătită de municipalitate prin intermediul Consiliului Județean Botoșani, pentru a nu se mai achita TVA, dar varianta nu este agreată de autoritățile județene. 

"Noi trebuie să respectăm principiile și normele din proiectul european, e o taxă națională, toată lumea o plătește. Sigur sunt discuții, uneori unii îi dau tentă politică. Nu este cazul. Pentru mine regulile și principiile sunt clare. Am făcut intervenții la fonduri europene și am dat materialul parlamentarilor în ideea de a amâna această taxă de 80 de lei pe tonă. Dacă nu se poate, lucrurile sunt clare, sunt prevăzute în documente. Primăriile să fie foarte atente la ceea ce înseamnă tonă de deșeuri, că mulți spun că îi trec la metru cub", a declarat președintele Consiliului Județean. 

La nivelul municipiului Botoșani, această nouă taxă va putea fi achitată de Urban Serv către firma care administrează depozitul de la Stăuceni doar dacă se majorează tariful la gunoi, fiind estimată o creștere de 1,5-2 lei. Odată cu introducerea taxei de depozitare, Urban Serv trebuie să achite lunar, în plus, 240.000 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1432

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
717

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
487

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...