Preluarea obiectivelor finalizate la Parcul de agrement Cornişa s-a ÎMPOTMOLIT! Acuzaţii de sabotaj politic: "Întârzie deschiderea!"

Consilierii locali, întruniţi joi în şedinţă ordinară, au avut la mapă un proiect de hotărâre privind preluarea de către municipalitate a unor obiective de la Parcul de agrement Cornişa care deja au fost finalizate. Era vorba de o recepţie parţială, pentru ca ulterior, la finalizarea integrală a investiţiei, să se facă recepţia pe întregul obiectiv.

Preluarea obiectivelor finalizate la Parcul de agrement Cornişa s-a ÎMPOTMOLIT! Acuzaţii de sabotaj politic: "Întârzie deschiderea!"

Viceprimarul Cosmin Andrei, care este preşedintele Comisiei de recepţie, a anunţat că nu va vota un astfel de proiect de hotărâre, întrucât nu au fost aduse la cunoştinţa aleşilor municipali toate elementele ce ţin de această peluare parţială, spunând că are anumite semne de întrebare.

După preluarea de către municipalitate a obiectivelor finalizate, fiind vorba de amfiteatru, patinoar, terenuri de sport, instalaţii şi utilaje, acestea ar fi fost date în administrarea Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA).

Viceprimarul Cosmin Andrei a reproşat faptul că proiectul de hotărâre a ajuns la consilierii locali cu doar 5 minute înaintea şedinţei şi spune că o astfel de recepţie nu se poate face dintr-un birou, fără a se vedea exact la faţa locului care este situaţia.

“Este vorba de transferul parţial al unor bunuri care sunt la Cornişa, care se presupune că ar fi finalizate. Aceste bunuri au o valoare de inventar destul de mare şi experienţa din trecut ne determină să fim foarte atenţi în ceea ce priveşte această preluare, pe care am fi făcut-o municipiului Botoşani, apoi transferată la DSPSA. Eu sunt preşedintele comisiei de recepţie pentru acest obiectiv, eu nu am primit niciun document oficial precum că lucrările ar fi gata. Nu putem prelua pe hârtie construcţii de 1.000 de mp în condiţiile în care acest proiect a fost pus pe masa consilierilor cu 5 minute înainte de şedinţă şi poate trezi suspiciuni că nu s-a dorit o transparenţă totală în ceea ce priveşte votul pe acest proiect”, a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

Edilul crede că toată această grabă de a prelua cât mai repede DSPSA administrarea obiectivelor de la Cornişa vine din dorinţa de a se arăta că “s-a făcut ceva acolo”.

“Dacă doriţi să interpretăm într-o cheie politică, cred că se încearcă într-un stil heirupist să demonstrăm că am făcut ceva la Cornişa. Trebuie terminat, nu recepţionat pe bucăţi, ca să transmitem un mesaj cetăţenilor că la vară vom deschide. Acest lucru s-a mai transmis de câteva ori. Lucrurile trebuie să fie foarte transparente pentru că discutăm de mulţi bani europeni şi în trecut au mai fost probleme cu unele obiective care s-au terminat cu vizita celor de la DNA. Ne dorim o transparenţă totală, nu proiectul pus cu două minute pe ordinea de zi, fără  vizită în amplasamrnt, să vedem ce preluăm, nu in birou, obiective de sute de mii de euro aprobate pe repede înainte”, a conchis viceprimarul, care a mai spus că se poate organiza oricând o şedinţă extraordinară pentru aprobarea proiectului de hotărâre, dar doar după ce vor fi oferite explicaţii clare, nu ambigue.

De partea cealaltă, Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA, susţine că blocarea acestei preluări de către consilierii PSD, care deţin majoritatea în Consiliul Local, va duce la întârzierea deschiderii Parcului de agrement Cornişa.

“Proiectul presupunea preluarea obiectivelor finalizate la Cornişa de la jumătatea anului precedent până în prezent, vorbim despre patinoar, terenurile de sport, amfiteatru, parte de amenajare peisagistică şi multe dotări. Nu am înţeles absolut deloc demersul PSD-ului de a refuza preluarea de către municipalitate, lucru care face imposibilă operarea acestuia şi punerea în funcţiune. Scopul era ca parte din aceste obiective să fie preluate de către DSPSA pentru a intra în operare, pentru a le autoriza, pentru că avem o problemă cu autorizarea acestora şi demersul nostru este unul de durată, durează câteva luni acest aspect, plus probele tehnologice, obişnuirea personalului cu operarea. Acum era momentul când DSPSA devenea administratorul oficial, generam caiete de sarcini şi achiziţii pentru serviciile ce trebuie externalizate, în speţă mentenanţa de la tot felul de echipamente şi utilaje, lucru care durează câteva luni să le dăm drumul efectiv. Nu le-am înţeles demersul. Întârzie şi mai mult deschiderea. După cum se observă e un demers pur politic, nu are nicio logică. Domnul Cosmin Andrei este preşedintele comisiei de recepţie. În preambulul HCL, asta îmi arată că nu a studiat deloc proiectul de hotărâre şi nu a citit legislaţia, HG 273 art. 31 precizează că beneficiarul investiţiei poate solicita să preia părţi dintr-un obiectiv înainte de recepţia finală. Noi asta am invocat, acest articol. Să îl citească şi dumnealui. Se predau acele părţi către municipiul Botoşani iar când se face recepţia la terminarea lucrărilor domnul Cosmin Andrei în calitate de preşedinte o să semneze cum spune legea, nimeni nu îl eludează, nu îl sare, nu are nimeni niciun interes să se facă acest lucru”, a precizat Eugen Ţurcanu. 

Primarul Cătălin Flutur a avansat, de curând, ca dată de deschidere a Parcului de agreent Cornişa luna iulie a acestui an, dar nu există la ora actuală nicio certitudine că acest lucru se va întâmpla. 

 

 

Spune-ne opinia ta