Pregătirile pentru iarnă, atent supravegheate de prefect. "Se putea mai bine" FOTO

În conformitate cu dispoziţiile Ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, prefectul Dan Şlincu a vizitat în cursul săptămânii bazele Secţiei Drumuri Naţionale şi ale Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri precum şi serviciile de intervenţie ale mai multor comune, oraşe precum şi ale municipiilor Botoşani şi Dorohoi.

Pregătirile pentru iarnă, atent supravegheate de prefect. "Se putea mai bine" FOTO

Astfel, Secţia Drumuri Naţionale deţine în cele cinci baze 1.800 de tone de sare şi de nisip la care se adaugă 32 de tone de clorură de calciu. Pentru intervenţia la deszăpezire în cazul celor 398 de kilometri de drum naţional vor fi folosite atât utilajele proprii ale SDN cât şi pe cele ale firmei contractate, SC Transporturi Auto SA.

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri deţine în spaţiile de depozitare doar cantităţi de nisip şi sare pentru operaţiuni de urgenţă, fiind în aşteptare semnarea contractului multianual de deszăpezire pe cele patru baze operaţionale. Directorul DJDP, Cătălin Gheorghian, a dat asigurări că nu vor fi probleme în privinţa lucrărilor de deszăpezire, instituţia având şi utilaje proprii cu care să intervină în situaţii de urgenţă, până la încheierea formalităţilor.



Urban Serv se va ocupa de deszăpezire în municipiul Botoşani, având pregătite atât cantităţile de material antiderapant cât şi utilaje pentru intervenţii pe străzile şi trotuarele din municipiu. Pregătiţi se declară şi responsabilii Direcţiei de Servicii Publice Dorohoi care, la data vizitei prefectului, făceau probe utilajelor de deszăpezire.

Primăriile vor interveni la deszăpezire cu utilaje proprii sau contractate, fiind în desfăşurare completarea stocurilor de material antiderapant. 55 de UAT-uri deţin utilaje proprii pentru deszăpezire, 13 comune au contracte de deszăpezire cu operatori economici iar în cazul altor şapte, contractele sunt în curs de perfectare.

Prefectul Dan Şlincu a considerat că era loc şi de mai bine în pregătirea operaţiunilor de deszăpezire. „Aşa cum am transmis şi doamnei ministru Dan, modul cum s-au pregătit autorităţile este satisfăcător, dar se putea mai bine. Nu criticăm, însă sunt îngrijorat în privinţa drumurilor judeţene, dat fiind că formalităţile nu s-au încheiat iar în baze nu au ajuns utilajele de deszăpezire”, a spus prefectul Dan Şlincu. 

 Vizitele în unităţile administrativ- teritorial vor continua şi în următoarea perioadă.

Comunicat Cancelaria Prefectului judeţului Botoşani











 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
120

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
80

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
77

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...