Pregătiri pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în municipiul Botoșani

Municipalitatea lucrează la ora actuală la elaborarea documentației în vederea stabilirii regulamentului privitor la gestionarea parcărilor cu plată, ridicarea autoturismelor și, ca o noutate, relocarea autovehiculelor parcate neregulamentar pe străzile din municipiul Botoșani sau care blochează căi de acces.

Pregătiri pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în municipiul Botoșani

Viceprimarul Cosmin Andrei estimează că în două luni acest regulament va fi supus dezbaterii publice, iar după o perioadă de 30 de zile de la lansarea spre consultare va fi supus aprobării în Consiliul Local.

După apariția Hotărârii de Consiliu Local, prin care să se aprobe acest regulament, nu va mai exista niciun impediment pentru începerea activității de blocare și ridicare a mașinilor, sistată în urmă cu mai mulți ani.

De această activitate se va ocupa societatea Eltrans. Regulamentul ar putea fi aplicabil din luna iunie sau iulie a acestui an. 

"Am făcut un amendament prin care să relocăm mașinile pentru situații de urgență, să le relocăm pe o rază de 100-200 de metri în jurul punctului de unde a fost ridicată mașina atunci când au solicitat pompierii, ambulanța, intervenții edilitare. Este un aspect pe care l-am introdus. În acest moment punem în acord legislația cu Hotărârile de Consiliu Local. Transferăm activitatea la Eltrans, am făcut un studiu de oportunitate în acest sens. Vor prelua parcometrele și bunurile pe care le-am achiziționat de la HSR, vom ridica mașini la solicitarea poliției, vom ridica mașini abandonate, am transmis colegilor că îmi doresc să putem ridica și mașinile care au suferit accidente și au rămas pe trama stradală și produc un disconfort. Estimez că proiectul va fi supus dezbaterii cam în două luni de zile, iar în trei-patru luni ar putea fi aplicat, până se pregătește operatorul, trebuie să aibă și dispecerat non-stop", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Mașinile ridicate vor fi duse în curtea societății Eltrans. Se dorește ca operatorul să presteze servicii și pentru agenți economici sau instituții publice.

"Îmi doresc ca Eltrans să opereze și pentru agenți economici privați. Le-am transmis că vreau o fundamentare pe costurile pentru terți, adică supermarketuri, spitale. Să ridice mașini la solicitarea acestora. Instituim tarife pentru terți, în baza unui acord între părți, pentru venituri suplimentare. Scopul primordial al acestui transfer la Eltrans nu este să facem profit și vânătoare, ci să punem un pic ordine în circulația din municipiul Botoșani", a mai spus viceprimarul.

În momentul în care va intra în vigoare regulamentul, una dintre zonele unde se va interveni cu precădere va fi pe strada Pacea, în zona Poligonului ACR, unde sunt parcate mașinile scoase la vânzare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primăriile din judeţ nu au primit bani la rectificarea bugetară

Luni, 25 Septembrie 2017
405

Mai multe primării din judeţul Botoşani au ajuns deja la fundul sacului şi nu mai au bani pentru a acoperi cheltuielile de funcţionare până la finele acestui an.Şi mai au de aşt...

Ce spune preşedintele Consiliului Judeţean despre demisiile directorilor de la Spitalul Mavromati!

Luni, 25 Septembrie 2017
847

Nemulţumirile directorilor de la Spitalul Judeţean Mavromati privind nivelul de salarizare al celor din conducere au ajuns şi la urechile preşedintelui Consiliului Judeţean.În cadrul ş...

Inspecţie în teren a specialiştilor de la ADR NE privind drumul strategic

Luni, 25 Septembrie 2017
627

Este prima vizită în teren privitor la acest obiectiv, după ce evaluarea din punct de vedere administrativ s-a încheiat, în prezent fiind faza de evaluare a indicatorilor tehnico-e...