Prefectul vrea soluții mai bune pentru combaterea poleiului de pe drumurile naționale

Prefectul vrea soluții mai bune pentru combaterea poleiului de pe drumurile naționale

Circulația se desfășoară pe toate drumurile naționale și județene din Botoșani, fără probleme, a anunțat prefectul Dan Nechifor.

Utilajele au intervenit toată noaptea pe șoselele din județ, atât pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil, cât și pentru a împrăștia material antiderapant.

Prefectul Dan Nechifor vrea ca pe drumurile naționale să fie folosită mai multă clorură de calciu, motiv pentru care va avea în cursul zilei de miercuri o discuție cu cei de la Secția Drumuri Naționale. 

"Nu avem niciun drum blocat, nici județean, nici național. Utilajele au acționat pe tot parcursul nopții, au fost câteva mici probleme în pantele mai abrupte, la Țiganca, Zăicești și Baisa, dar am reușit să degajăm drumul și să se circule în condiții optime. Trebuie să mă întâlnesc cu directorul de la Drumuri Naționale pentru că am impresia că stăm destul de prost pe stocul de clorură de calciu care este mult mai eficientă până la -15 grade, decât nisipul amestecat cu sare. Probabil vor suplimenta stocul de la Regionala de la Iași", a precizat prefectul Dan Nechifor.

 

 

Spune-ne opinia ta