Prefectul, despre situația de la Corni: "Referendumul este posibil". Protestatarii s-au autorizat pentru a ieși în stradă!

Prefectul, despre situația de la Corni: "Referendumul este posibil". Protestatarii s-au autorizat pentru a ieși în stradă!

Prefectul Dan Nechifor a avut, marți, o întrevedere cu câțiva reprezentanți ai locuitorilor din comuna Corni care, de pe 1 ianuarie 2017, protestează în fața Primăriei și cer demisia primarului Dorel Dorneanu.

Cetățenii i-au adus în atenție reprezentantului Guvernului în teritoriu nemulțumirile pe care le au. La rândul său, prefectul i-a informat despre prevederile legale privind organizarea referendumului, pentru care localnicii au început deja să strângă semnături.

Pentru a putea fi organizat acest referendum, e nevoie de 25% dintre semntăturile alegătorilor din fiecare localitate a comunei, numărul total de semnături necesare fiind de 1.383, potrivit Autorității Electorale Permanente.

Protestatarii au obținut și autorizație de la jandarmi pentru trei zile, pentru a putea strânge semnături în mod organizat.

"Am avut o întâlnire cu reprezentanții locuitorilor comunei Corni care și-au spus păsurile. Organizarea acelor obiceiuri de sfârșit de an a fost doar picătura care a umplut paharul. Problemele sunt mult mai multe și au fost enumerate, pornind de la angajații Primăriei, probleme pe partea de asistență socială. Le-am spus ca la orice problemă pe care o au să se adreseze în scris Instituției Prefectului. Le-am adus la cunoștință prevederile legale referitorare la organizarea referendumului care se face pe bază de cerere adresată Instituției Prefectului și care să cuprindă un tabel cu semnăturile a 25% dintre alegătorii din fiecare localitate. Au depus în cursul zilei de marți cerere la Primăria Corni pentru obținerea autorizației pentru manifestările necesare. Au înțeles ce au de făcut pentru a-și spune în mod civilizat punctul de vedere, urmând ca toate celelalte probleme, în afară de cea care ține de tradițiile de iarnă, să le comunice în scris la Instituția Prefectului. Referendumul este posibil, organizarea se face prin Hotărâre de Guvern, dacă sunt îndeplinite condițiile legale potrivit Legii 215", a declarat prefectul Dan Nechifor. 

 

 

Spune-ne opinia ta