Prefectul Dan Șlincu, despre plaja de la Stânca: "Este posibil să fie închisă activitatea desfășurată de societatea respectivă"

Controlul dispus de prefectul județului la plaja de la Stânca, în urma mai multor sesizări, este în plină desfășurare, în scurt timp instituțiile care fac verificări acolo urmând să întocmească și un raport cu cele constatate.

Prefectul Dan Șlincu, despre plaja de la Stânca: "Este posibil să fie închisă activitatea desfășurată de societatea respectivă"

Prefectul Dan Șlincu a precizat că operatorul privat care desfășoară activitate pe malul lacului de acumulare nu are nicio autorizație de construcție pentru amenajările pe care le-a făcut acolo. 

Printre instituţiile de control trimise la Ştefăneşti se numără Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar- Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Serviciul de Gospodărire a Apelor, Barajul Stânca- Ştefăneşti, Poliţia de Frontieră, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Botoşani, Inspectoratul de Poliţie, Inspectoratul de Jandarmi, Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu, Agenţia de Protecţie a Mediului, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului şi Primăria Oraşului Ştefăneşti.

"În urma unor sesizări primite la Instituția Prefectului cu privire la activitatea din zona lacului de acumulare am solicitat verificări și ulterior un punct de vedere de la mai multe instituții abilitate. Susțin această activitate în folosul cetățenilor, consider că este o zonă de relaxare, de agrement, dar cu condiția să fie respectată legea și cu corectitudine față de alți agenți economici care respectă toate normele legale. Nu mi-aș dori ca în acea zonă să se întâmple ceva grav și nimeni să nu poată să răspundă. Am primit sesizări de la cetățeni care ne-au adus la cunoștință că nu sunt condiții tocmai prielnice. Primăria nu a eliberat nicio autorizație de construcție pentru nimic din zona respectivă. Nu este normal.Am discutat și cu reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții să facă verificări în zonă și așteptăm informarea. Lacul de acumulare este pe zona de graniță și se află într-o arie protejată. Cu siguranță trebuie mai multe avize decât dacă s-ar desfășura activitatea în altă parte. Pentru scăldat nimeni nu își asumă responsabilitatea. Responsabilitatea devine a persoanei care intră în apă", a declarat prefectul Dan Șlincu.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai precizat că dacă vor fi constatate nereguli "este posibil să fie închisă activitatea desfășurată de societatea respectivă".

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
1

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
1170

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
133

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...