Posibile creșteri de tarife, pentru acoperirea cheltuielilor municipalității!

Posibile creșteri de tarife, pentru acoperirea cheltuielilor municipalității!

Calculele făcute până acum de municipalitatea botoșăneană privitor la proiectul de buget pe anul în curs au fost date peste cap de majorările salariale care ar trebui acordate funcționarilor.

În condițiile în care s-ar acorda aceste creșteri de salarii, din bugetul local nu ar mai rămâne bani pentru funcționarea orașului, după cum susține primarul Cătălin Flutur.

Edilul nu exclude varianta ca o serie de tarife să se majoreze, cu toate că taxele și impozitele locale au fost deja aprobate. 

"Avem 9 milioane de lei creștere la fondul de salarii prin lege, acolo chiar nu este niciun fel de comentariu. Soluția lor este reducerea de personal ca să ne încadrăm. Noi aveam un proiect de buget dar au apărut aceste probleme, acum avem și niște cifre cât de cât oficiale, după aprobarea bugetului de stat. Ne propunem să încasăm 36 de milioane de lei taxe și impozite, iar noi nu am făcut măriri de taxe și impozite, neștiind că vor apărea aceste cheltuieli suplimentare și ar trebui ca 34 de milioane să ducem pe salarii. Astăzi m-au întrebat de salarii și Poliția Locală, și cei de la DSPSA. Ne-ar mai rămâne 2 milioane de lei, iar 1,8 milioane de lei ne costă pe noi pe an doar apa meteorică, ca să nu vorbim despre complexitatea cheltuielilor și problemelor pe care le avem", a precizat primarul Cătălin Flutur.

Edilul susține că nu se pun în discuție reducerile de personal pentru a putea acoperi toate cheltuielile. 

"Discutăm despre cum o să constituim bugetul când ne vom clarifica. Noi avem niște taxe și impozite votate, este posibil să fie unele creșteri la niște tarife, dar obligația noastră este să asigurăm bunul mers al orașului", a adăugat Flutur. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1245

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...

Învingătorii născuţi la Maternitatea Botoşani, sărbătoriţi de cadrele medicale – FOTO

Vineri, 17 Noiembrie 2017
5522

Bucuria şi seninătatea de pe chipurile micuţilor nu trădează nicio clipă faptul că, atunci când au venit pe lume, unii au fost la un pas de moarte, doar mamele fiind cele care încă...

Bani obținuți de o primărie din județul Botoșani pentru alimentarea cu apă a întregii comune

Vineri, 17 Noiembrie 2017
6449

O primărie din județul Botoșani a reușit să obțină fonduri pentru realizarea unui sistem de alimentare cu apă în toate satele din comună. Fondurile pentru realizarea acestei in...