Pompierii botoșăneni își prețuiesc înaintașii! FOTO

Pompierii botoșăneni își prețuiesc înaintașii! FOTO

 Momente emoționante astăzi, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani, unde a avut loc o întâlnire între cadrele militare în rezervă (pensionarii) și cadrele militare active.

Activitatea, organizată în contextul sărbătoririi Zilei Pompierilor din România și împlinirii a 170 de ani de la Bătălia din Dealu Spirii, a constituit un nou prilej de a ne înclina cu respect și considerație în fața înaintașilor și de a le mulțumi pentru dragostea și devotamentul cu care au slujit arma căreia i s-au dedicat și aparținut. 

Emoția revederii s-a citit pe chipul fiecăruia dintre participanți.

Clipele petrecute împreună au fost momente de bucurie, fiind şi un real schimb de experienţă între generaţii.

În prezența invitaților, doamna subprefect Daniela Petronela Lozneanu, domnul președinte al Consiliului Județean, Costică Macaleți, domnul general de brigadă (r.) Constantin Grădinaru, președintele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din MAI, filiala Botoșani, inspectorul șef al ISU Botoșani, colonel dr. ing. Mihail Cristian Amarandei, le-a înmânat cadrelor militare în rezervă câte o diplomă aniversară.

Momentul a fost urmat de o vizită la Detașamentul de Pompieri Botoșani, unde au vizualizat tehnica de intervenție care a intrat în dotarea inspectoratului, în ultimii ani.

La finalul întrevederii, s-a ajuns la concluzia că vremurile s-au schimbat, tehnica de intervenție s-a îmbunătățit, misiunile încredințate pompierilor au crescut, însă ceea ce apropie generațiile sunt devotamentul și dragostea pentru semeni. (Comunicat de presa) 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Desfășurare impresionantă de forțe la liceul din Trușești: Exercițiu de simulare a unui cutremur - FOTO

astăzi, 17:03
870

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani a desfăşurat miercuri, între orele 11.00 – 15.00, la Liceul "Demostene Botez" din ...

"Aniversarea" și "Bocitoarele vesele", în acest weekend la Teatrul Eminescu!

astăzi, 16:11
155

Sâmbătă, 22 septembrie, la ora 18.00, Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani a programat spectacolul cu trei nominalizări la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, în 2016: pentru cel m...

​Au fost finalizate lucrările de asfaltare pe drumul județean DJ 293 Dumeni - Havârna - FOTO

astăzi, 15:31
239

În cursul zilei de marți, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, a efectuat o vizită în teritoriu pentru a verifica lucrările recent finalizate și calitatea st...