Pompierii botoșăneni își prețuiesc înaintașii! FOTO

Pompierii botoșăneni își prețuiesc înaintașii! FOTO

 Momente emoționante astăzi, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani, unde a avut loc o întâlnire între cadrele militare în rezervă (pensionarii) și cadrele militare active.

Activitatea, organizată în contextul sărbătoririi Zilei Pompierilor din România și împlinirii a 170 de ani de la Bătălia din Dealu Spirii, a constituit un nou prilej de a ne înclina cu respect și considerație în fața înaintașilor și de a le mulțumi pentru dragostea și devotamentul cu care au slujit arma căreia i s-au dedicat și aparținut. 

Emoția revederii s-a citit pe chipul fiecăruia dintre participanți.

Clipele petrecute împreună au fost momente de bucurie, fiind şi un real schimb de experienţă între generaţii.

În prezența invitaților, doamna subprefect Daniela Petronela Lozneanu, domnul președinte al Consiliului Județean, Costică Macaleți, domnul general de brigadă (r.) Constantin Grădinaru, președintele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din MAI, filiala Botoșani, inspectorul șef al ISU Botoșani, colonel dr. ing. Mihail Cristian Amarandei, le-a înmânat cadrelor militare în rezervă câte o diplomă aniversară.

Momentul a fost urmat de o vizită la Detașamentul de Pompieri Botoșani, unde au vizualizat tehnica de intervenție care a intrat în dotarea inspectoratului, în ultimii ani.

La finalul întrevederii, s-a ajuns la concluzia că vremurile s-au schimbat, tehnica de intervenție s-a îmbunătățit, misiunile încredințate pompierilor au crescut, însă ceea ce apropie generațiile sunt devotamentul și dragostea pentru semeni. (Comunicat de presa) 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cele mai periculoase drumuri naţionale în anul 2018!

astăzi, 14:50
19

DN 2 Bucureşti-Suceava-Siret este cel mai periculos drum din România, cu 89 de persoane decedate şi sute rănite grav în accidente rutiere produse anul trecut. Potrivit statisticilor pol...

Cancerul gastric nu are simptome alarmante. Când trebuie să mergem rapid la medic

astăzi, 13:20
219

Cancerul care apare la nivelul stomacului se numește cancer gastric. Cancerul gastric este o afecțiune malignă, în care celulele neoplazice apar la nivelul mucoasei gastrice și apoi se extin...

Prima reactie a Simonei Halep dupa calificarea in optimile de finala de la Australian Open

astăzi, 12:31
220

Simona Halep a oferit deja o prima reactie dupa calificarea in optimile de finala de la Australian Open, dupa ce a oferit un meci perfect in fata lui Venus Williams, de 7 ori campioana in turneele de ...