Polițiștii și militarii își pot folosi banii pentru chirie pentru a plăti un credit imobiliar

Polițiștii și militarii își pot folosi banii pentru chirie pentru a plăti un credit imobiliar

„Politistul care îndeplineşte condiţiile de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie şi care contractează un credit imoboliar/ipotecar destinat achiziţionării unei locuinţe, beneficiază de compensaţia lunară pentru chirie, pe o perioadă ce nu poate depăşi durata de derularea a creditului respectiv, pentru plata ratei sau pentru a unei fracţiuni din rata aferentă creditului, potrivit articolului 31 din legea 360/2002 privind statutul Poliţistului.

În această situaţie, compensaţia lunară pentru chirie se acordă în cuantumul prevăzut la alin. (1), dar nu poate depăşi rata lunară plătită pentru creditul imoboliar/ipotecar ”.

De asemenea, potrivit proiectului de lege, compensaţia lunară pentru chirie se acordă pentru o singură locuinţă achiziţionate pe timpul carierei. De altfel, proiectul prevede că sumele pot fi justificate cu un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a locuinţei.

Modificări au fost aduse şi la legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, în sensul în care „cadrele militare care îndeplinesc condiţiile de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie şi care contractează un credit imoboliar/ipotecar destinat achiţiziţionării unei locuinţe, beneficiază de compensaţia lunară pentru chirie, pe o perioadă ce nu poate depăşi durata de derularea a creditului respectiv, pentru plata ratei sau pentru a unei fracţiuni din rata aferentă creditului. În această situaţie, compensaţia lunară pentru chirie se acordă în cuantumul prevăzut la alin. (1), dar nu poate depăşi rata lunară plătită pentru creditul imobiliar/ipotecar”.

Totodată, potrivit proiectului de lege, compensaţia lunară pentru chirie se acordă pentru o singură locuinţă achiziţionate pe timpul carierei. De altfel, proiectul prevede că sumele pot fi justificate cu un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a locuinţei.

Proiectul de lege a fost adoptat pe 29 octombie de Senat, în calitate de for decizional.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...