Polițiștii acuză probleme la centrele de reținere și arest preventiv: Se pot transforma în spitale de boli infecțioase!

Polițiștii acuză probleme la centrele de reținere și arest preventiv: Se pot transforma în spitale de boli infecțioase!

Sindicatul National al Agentilor de Politie acuza probleme la nivelul centrelor de retinere si arest preventiv din tara, cea mai stringenta fiind cea a retinutilor ce sufera de boli contagioase, intrucat politistii se expun unui risc cand intra in contact cu ei. De asemenea, politistii atrag atentia ca nici macar nu beneficiaza de spor de risc, asa cum beneficiaza personalul din Sanatate.

"Problemele colegilor nostri sunt multe si diverse, de la tinuta, dotare, conditii de munca si pana la lipsa de personal, unele mai grave iar altele mai putin grave, toate avand solutii de rezolvare. Una dintre cele mai grave o constituie riscul la care se expun in momentul in care intra in contact (direct sau indirect) cu retinutii/arestatii care sufera de diverse boli contagioase, in conditiile in care nici nu primesc un spor de risc, similar cu cel de care beneficiaza personalul din sanatate. In prezent, la nivelul unor centre de retinere si arest preventiv, avem cazuri de persoane private de libertate, suspecti de tuberculoza, aflati izolati in camere separate, in timp ce in alte camere se afla alte persoane suspecte de varicela si zona zoster. De asemenea avem multe cazuri de retinuti/arestati infectati cu hepatita si nu in ultimul rand cu virusul HIV", se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Totodata, politistii atrag atentia ca Sindicatul a facut mai multe demersuri pentru a rezolva aceste aspecte, insa au fost contrazisi de reprezentantii conducerii Politiei Romane, acestia chiar negand existenta problemelor.

"Sindicatul National al Agentilor de Politie a facut nenumarate demersuri pentru remedierea problemelor existente la nivelul centrelor de retinere si arest preventiv din Bucuresti si din tara, inclusiv la arestul central. In repetate randuri, am fost contrazisi de reprezentanti ai conducerii Politiei Romane, chiar si in cadrul unor conferinte de presa, inclusiv de responsabilul I.G.P.R. pe aceasta linie, acestia afirmand ca lucrurile nu stau atat de grav. Nu consideram ca exageram cu nimic daca afirmam ca unele centre de retinere si arest preventiv se pot transforma in spitale de boli infectioase, aceasta in timp ce politistii nu beneficiaza de sporurile legale in acest caz, iar conducerea neaga existenta acestor probleme", potrivit sursei citate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...