Planuri marete pentru municipiu

Planuri marete pentru municipiu
Joi si vineri, la sediul Primariei au avut loc o serie de intalniri intre sefii institutiei si reprezentanti ai Agentiei de Dezvoltare N-E Piatra Neamt, precum si consilieri locali, pentru a elaborara Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PID), ce vizeaza reabilitarea zonei delimitate de strazile Calea Nationala, Sucevei, Pacea, Nicolae Iorga, Savenilor, Grivita, Parcul Tineretului.

In aceasta zona vom interveni cu o serie de proiecte individuale in cadrul Axei 1, POR. Ma refer la reabilitarea unui inel central de strazi, cum ar fi Calea Nationala, de la intersectia cu strada Uzinei pana la intersectia cu Ion Pillat, strada Cuza Voda, Savenilor, Parcul Tineretului si Grivita. Vorbim aici de realizarea tramei stradale, noi locuri de parcare, reabilitare de spatii verzi si iluminat public, a declarat Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani.

De asemenea, se are in vedere rezolvarea accesului in Piata Centrala prin realizarea unei parcari subterane si reabilitarea pietonalelor Transilvaniei, Unirii, si cel bancar, precum si a strazii Piata Revolutiei, iar cladirile Primariei si Teatrului Mihai Eminescu vor beneficia de iluminat arhitectural.

Intr-una din cladirile din Centrul vechi se va infiinta un centru social pentru copiii aflati in nevoie, se vor reabilita parcurile Mihai Eminescu, Junior, si al Primariei, si se vor monta camere de supraveghere in zonele de risc, respectiv in scoli, Parcul Tineretului si Centrul Vechi.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânără condamnată pentru o tâlhărie. A lovit un poliţist care a prins-o în flagrant

astăzi, 14:13
315

B.J., de 35 de ani, din oraşul Ştefăneşti a comis fapta în vara anului 2016, când se afla în piaţa din oraş. A observat o femeie ce făcea cumpărături şi i-a sustras 30 de l...

Vinerea Mare va fi sărbătoare legală şi nelucrătoare!

astăzi, 14:13
186

Senatorii au aprobat, miercuri, proiectul de lege pentru modificarea Codului Muncii, iniţiat de deputatul UDMR Szabo Odon, care prevede că Vinerea Mare - ultima zi de vineri înaintea Paştelui...

Misiuni executate de jandarmi pe linia prevenirii şi combaterii braconajului cinegetic, piscicol şi a tăierilor ilegale de material lemnos!

astăzi, 14:06
53

În conformitate cu atribuţiile Jandarmeriei Române prevăzute de Legea nr. 550 din 2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române, Inspectoratul de Jandarmi Jud...