Planuri marete pentru municipiu

Planuri marete pentru municipiu
Joi si vineri, la sediul Primariei au avut loc o serie de intalniri intre sefii institutiei si reprezentanti ai Agentiei de Dezvoltare N-E Piatra Neamt, precum si consilieri locali, pentru a elaborara Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PID), ce vizeaza reabilitarea zonei delimitate de strazile Calea Nationala, Sucevei, Pacea, Nicolae Iorga, Savenilor, Grivita, Parcul Tineretului.

In aceasta zona vom interveni cu o serie de proiecte individuale in cadrul Axei 1, POR. Ma refer la reabilitarea unui inel central de strazi, cum ar fi Calea Nationala, de la intersectia cu strada Uzinei pana la intersectia cu Ion Pillat, strada Cuza Voda, Savenilor, Parcul Tineretului si Grivita. Vorbim aici de realizarea tramei stradale, noi locuri de parcare, reabilitare de spatii verzi si iluminat public, a declarat Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani.

De asemenea, se are in vedere rezolvarea accesului in Piata Centrala prin realizarea unei parcari subterane si reabilitarea pietonalelor Transilvaniei, Unirii, si cel bancar, precum si a strazii Piata Revolutiei, iar cladirile Primariei si Teatrului Mihai Eminescu vor beneficia de iluminat arhitectural.

Intr-una din cladirile din Centrul vechi se va infiinta un centru social pentru copiii aflati in nevoie, se vor reabilita parcurile Mihai Eminescu, Junior, si al Primariei, si se vor monta camere de supraveghere in zonele de risc, respectiv in scoli, Parcul Tineretului si Centrul Vechi.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Judeţul Botoşani, pe primul loc pe ţară la o cultură specială

astăzi, 17:36
92

Premisele sunt optimiste şi pentru anul viitor, în condiţiile în care estimările vizează o suprafaţă cultivată cu cânepă de peste 1000 de hectare. În acelaşi timp la D...

Costel Enache, înaintea meciului cu Astra: Avem de luat o revanșă faţă de meciul din tur, o revanşă faţă de oamenii care cred în noi!

astăzi, 15:05
137

Tehnicianul a mai adăugat că ar fi nedrept ca FC Botoşani să nu îşi menţină locul în clasament, după ce s-a depus atâta efort pentru această poziţie. Înaintea partide...

Seminarul Teologic Botoşani marchează cu sobrietate funebră decesului regelui Mihai I - FOTO

astăzi, 14:35
207

În dimineaţa zilei de vineri, 15 decembrie, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sf. Gheorghe" din Botoşani, ca în fiecare vineri dealtfel, s-a săvârşit Sfâ...