Plafonul pensiilor pană la care se acordă abonament gratuit la tramvai, majorat în Consiliul Local

Aleşii locali au stabilit un plafon mai mare al pensiilor până la care pensionarii beneficiază de gratuitate la abonamentele oferite de Eltrans. 

Plafonul pensiilor pană la care se acordă abonament gratuit la tramvai, majorat în Consiliul Local

 Prin proiectul de hotărâre propus s-a stabilit o valoare de 1900 de lei, însă social democraţii, prin Silvia Diaconu, au depus un amendat prin care solicitau ca valoarea punctului de pensie să fie de două puncte de pensie, ceea ce înseamnă, în prezent, 2000 de lei, însă este posibil să mai crească. Liberalii s-au opus şi au propus un plafon de 1500 de lei. 

"Sunt foarte mulţi salariaţi care nu câştigă 2000 de lei nici să stea în cap. Propun să coborâm acest nivel pentru a reuşi să facem dreptate şi echitate socială, pentru a ajunge la 1500 de lei pe lună. Vorbesc în ideea ca bugetul municipiului să fie mai flexibil să reuşim, să luăm povara de pe umerii tuturor, unii nici măcar nu folosesc aceste abonamente, dar noi plătim. Propun să lăsăm gratuitatea până la nivelul sumei de 1500 de lei.”, a fost amendamentul lui Eugen Ţurcanu. 

Şi directorul Victor Ivănescu a cerut un răgaz până în luna iulie a aplicării noilor modificări, în condiţiile în care a eliberat deja mai multe abonamente pensionarilor şi este dificil să le modifice.

"Părinţii mei iau în fiecare lună o pensie de 1300 de lei şi se descurcă. La 2000 de lei pensie, părerea mea, este că îşi permit să meargă cu taxiul. Călătoresc şi mai confortabil. 2000 de lei este mai mult decât salariul unei colege de ale mele de la Colegiul Mihai Eminescu, care are 1700 de lei net", a spus Daniel Botezatu. 

Lăcrămioara Lupaşcu a spus că se crează o discriminare pozitivă şi i-a invitat pe colegii săi din CL să meargă cu tramvaiul pentru a putea observa cine plăteşte bilet şi apoi să se tragă o concluzie privind plafonul pensiei. 

Cum majoritatea în CL este a social democraţilor, aceştia şi-au impus amendamentul şi a fost stabilit un plafon de două puncte de pensie. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit cunoscutul realizator de radio Andrei Gheorghe! VIDEO

Luni, 19 Martie 2018
281

Televiziunile centrale au anunțat, luni seara, că a murit Andrei Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuti realizatori radio și TV.Ciprian Romanescu, purtator de cuvant al IPJ Ilfov, a confirmat ...

IMAGINI EMOȚIONANTE! Pompierii si jandarmii botoşăneni alături de copiii cu sindrom Down, în "Ştafeta Prieteniei"!

Luni, 19 Martie 2018
205

Organizat de Asociaţia „Down Activ –Moldova” pentru a marca Ziua Mondială a Sindromului Down, care se sărbătorește în fiecare an pe 21 martie, concursul „Devoltare p...

Conferință și recital Marieta Baciu - "Martie – Caleidoscop Cultural Universal"

Luni, 19 Martie 2018
99

Muzica lui Johann Sebastian Bach este ca un univers infinit, perfect desenat, al cărui mister nu va fi niciodată pe deplin descifrat. Miercuri, 21 martie 2018, începând cu ora 16:00, Biblioteca Ju...