Plafonul pensiilor pană la care se acordă abonament gratuit la tramvai, majorat în Consiliul Local

Aleşii locali au stabilit un plafon mai mare al pensiilor până la care pensionarii beneficiază de gratuitate la abonamentele oferite de Eltrans. 

Plafonul pensiilor pană la care se acordă abonament gratuit la tramvai, majorat în Consiliul Local

 Prin proiectul de hotărâre propus s-a stabilit o valoare de 1900 de lei, însă social democraţii, prin Silvia Diaconu, au depus un amendat prin care solicitau ca valoarea punctului de pensie să fie de două puncte de pensie, ceea ce înseamnă, în prezent, 2000 de lei, însă este posibil să mai crească. Liberalii s-au opus şi au propus un plafon de 1500 de lei. 

"Sunt foarte mulţi salariaţi care nu câştigă 2000 de lei nici să stea în cap. Propun să coborâm acest nivel pentru a reuşi să facem dreptate şi echitate socială, pentru a ajunge la 1500 de lei pe lună. Vorbesc în ideea ca bugetul municipiului să fie mai flexibil să reuşim, să luăm povara de pe umerii tuturor, unii nici măcar nu folosesc aceste abonamente, dar noi plătim. Propun să lăsăm gratuitatea până la nivelul sumei de 1500 de lei.”, a fost amendamentul lui Eugen Ţurcanu. 

Şi directorul Victor Ivănescu a cerut un răgaz până în luna iulie a aplicării noilor modificări, în condiţiile în care a eliberat deja mai multe abonamente pensionarilor şi este dificil să le modifice.

"Părinţii mei iau în fiecare lună o pensie de 1300 de lei şi se descurcă. La 2000 de lei pensie, părerea mea, este că îşi permit să meargă cu taxiul. Călătoresc şi mai confortabil. 2000 de lei este mai mult decât salariul unei colege de ale mele de la Colegiul Mihai Eminescu, care are 1700 de lei net", a spus Daniel Botezatu. 

Lăcrămioara Lupaşcu a spus că se crează o discriminare pozitivă şi i-a invitat pe colegii săi din CL să meargă cu tramvaiul pentru a putea observa cine plăteşte bilet şi apoi să se tragă o concluzie privind plafonul pensiei. 

Cum majoritatea în CL este a social democraţilor, aceştia şi-au impus amendamentul şi a fost stabilit un plafon de două puncte de pensie. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mark Twain – "Autobiografie"

Marţi, 14 August 2018
264

În ceea ce priveşte autobiografiile, sunt de acord cu Mark Twain: "Autobiografia convenţională a fost, în toate timpurile, o fereastră deschisă. Autorul şade acolo şi-i priveş...

Loc de dat cu... EPIGRAMA! (I)

Duminică, 12 August 2018
791

Dacă ar trăi Păstorel, ar fi singurul care ne-ar atrage atenţia că epigrama trebuie să existe şi, probabil, ne-ar face şi "lista de bucate" ce ar aduce un plus de "calciu&q...

Transferat în stare gravă la Iași, după un accident în plină noapte!

Duminică, 12 August 2018
2035

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost grav rănit în urma unui accident petrecut la Ungureni. Medicii de la Botoșani au decis ulterior ca victima să fie transferată la Iași, într-o clinic...