Pirații auto au pus stăpânire pe șoselele județului! Transportatorii autorizați, "îngenuncheați"!

Pirații auto care operează pe șoselele din județul Botoșani își dezvoltă tot mai mult "afacerea" și au ajuns să pună chiar stăpânire pe anumite zone din municipiul Botoșani, de unde își racolează clienții.

Pirații auto au pus stăpânire pe șoselele județului! Transportatorii autorizați, "îngenuncheați"!

 Reprezentantii firmelor de transport, prezenti la intalnirea de la Primaria Botosani  

Este una dintre principalele probleme cu care se confruntă transporatorii autorizați de persoane care operează pe rutele județene.

În cadrul unei întâlniri ce a avut loc, joi, la Primăria Botoșani reprezentanții mai multor firme de transport de persoane de la nivel local s-au plâns de numărul tot mai mare de pirați, fiind extrem de greu de tras la răspundere o persoană care se ocupă cu astfel de transporturi, în condițiile în care nici legislația actuală nu este de partea celor care funcționează în legalitate.

"Ne îngenunchează pirateria. Nici legislația națională nu ne ajută. Este o problemă care ne doboară. Este greu și cu Poliția Rutieră, parcă ar fi cazuri de evaziune, bani falși trebuie urmăriți, monitorizați, e o întreagă operațiune, resursele sunt și la Poliție destul de mici, nu pot să facă acțiuni de piraterie în mod constant. În zona Pieței, la Select, la Gară, acolo sunt punctele fierbinți. Ei parchează regulamentar apoi merg pe jos și racolează", a spus unul dintre transportatori.

Un reprezentan al Poliției Locale Botoșani a precizat că au fost transmise la nivel național propuneri privind eradicarea acestui fenomen, dar totul ține de modificarea legislației la nivel central, în prezent polițiștii local neavând atribuții de sancționare pe această zonă.

Tot ce pot să facă este să aplice sancțiuni dacă se constată încălcări ale regulilor de circulație și nimic mai mult. 

"Probleme cu pirateria auto cred că sunt de zece ani de zile, vorbim de Legea 38 la nivel național, care a tot fost modificată, acum sunt iarăși discuții pe piraterie, sperăm să se modifice, avem promisiuni. Poliția Rutieră ar avea cea mai mare putere, dar trebuie să facem front comun și să găsim o cale. Sunt parcări unde stau pirații, cum ar fi în zona Gării, Piața Mare, unde sunt ca niște cuiburi. S-au înmulțit pirații foarte mult, numai pe traseul Botoșani-Dorohoi sunt în jur de 40 și ceva de autoturisme care fac treaba asta, este un fenomen", a spus și Marian Apetrei, de la firma Apetrans.

Transportatorii din Botoșani fac demersuri pentru a se constitui într-o Asociație și își doresc să se alieze și să lupte împreună pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă în ceea ce privește activitatea pe care o desfășoară.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Indicatori aprobaţi pentru modernizarea mai multor drumuri judeţene

Vineri, 20 Octombrie 2017
530

Aleşii judeţeni au aprobat, vineri, indicatorii tehnico-economici şi totodată finanţarea din bugetul judeţului a cheltuielilor care nu se finanţează de la bugetul de stat prin Programul Naţio...

Consilierii judeţeni au aprobat plata corecţiei financiare uriaşe aplicată proiectului de la Mavromati. De ce s-a dat corecţia!

Vineri, 20 Octombrie 2017
595

Este vorba de o sumă de 10,024 milioane de lei, reprezentând de fapt 25% din valoarea contractului de execuţie. Consiliul Judeţean a ajuns în situaţia de a achita această corecţie fi...

Preşedintele Consiliului Judeţean: “Sperăm să nu avem probleme în continuare cu apa”

Vineri, 20 Octombrie 2017
957

Pentru alimentarea consumatorilor, la Bucecea lucrează deja şase motopompe, deşi iniţial cei de la Administraţia Bazinală de Apă Siret au venit cu două pompe care nu au făcut faţă, acesta f...