Peste 600 de ore "taiate" firmei de deszapezire, in urma monitorizarii facute de DJDP Botosani!

Peste 600 de ore "taiate" firmei de deszapezire, in urma monitorizarii facute de DJDP Botosani!
1.200 de apeluri a primit dispeceratul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri din Botoşani în cele trei luni de funcţionare. Şoferi sau reprezentanţi ai unor instituţii au sunat pentru a şti dacă pe arterele rutiere ale judeţului se poate circula sau nu, semnalând, în acelaşi timp, zonele în care este nevoie de intervenţia utilajelor de deszăpezire.

"Am colaborat foarte bine şi cu posturile de poliţie şi cu reprezentanţii primăriilor din judeţ. Având în orice moment informaţii din teren, am ştiut care sunt zonele nevralgice, unde să intervenim cu prioritate şi cum decurg lucrările de deszăpezire", a explicat Romeo Caciuc, directorul DJDP Botoşani.

Funcţionând 24 de ore din 24, dispeceratul se reactivează ori de câte ori în judeţ se înregistrează căderi de zăpadă sau condiţii de formare a poleiului. A fost cazul şi la sfârşitul săptămânii trecute, prognozele meteo anunţând că va fi nevoie de intervenţia utilajelor de deszăpezire şi în zilele de joi şi vineri. Reprezentanţii DJDP şi-au prins în buget 3,5 milioane de lei pentru deszăpezirea pe anul 2010, atât pentru cea de la începutul anului cât şi pentru cea de la final, în speranţa că aceştia nu vor fi epuizaţi şi vor putea fi folosiţi la alte genuri de intervenţii pe drumurile judeţene. Condiţiile meteo din această perioadă, însă nu converg spre aceeaşi direcţie.

Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean, s-a arătat mulţumit de modul în care specialiştii de la DJDP au gestionat problemele din sezonul rece, apreciind atât înfiinţarea dispeceratului, cât şi monitorizarea activităţilor de deszăpezire.

"S-au verificat cu precizie operaţiunile făcute de firma de deszăpezire, tăindu-se, spre exemplu, peste 600 de ore. Apreciez că rezultatele au fost mai bune decât cele de pe drumurile naţionale. Spre deosebire de alţi ani s-au avut în vedere şi drumurile judeţene periferice. Vă dau exemplul Bărăncuţei de Cristineşti, unde artera se opreşte în gardul de la graniţa cu Ucraina. Pentru că sunt oameni ce locuiesc acolo, anul acesta s-a deszăpezit. În anii anteriori, când ningea, localnicii preferau să circule pe scurtături, peste câmp, pentru că drumul devenea impracticabil", a declarat Mihai Ţâbuleac.

 


BIROUL DE PRESA AL CONSILIULUI JUDETEAN BOTOSANI
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alertă la Dorohoi după ce un adolescent nu a mai ieşit din Iazul Polonic!

astăzi, 16:20
648

S-a întâmplat duminică după-amiază în Dorohoi, după ce un grup de prieteni s-au dus la scăldat în iazul din marginea municipiului. Tânărul de 17 ani ar fi intrat &i...

Judecătorii îi cer Avocatului Poporului să reclame la CCR legea privind organizarea judiciară

astăzi, 15:38
176

Judecătorii subliniază că actul normativ afectează, conform Comisiei de la Veneția, independența justiției."Recomandările formulate de Comisia de la Veneția nu sunt utile doar legiui...

Modificări în conducerea unei instituţii botoşănene, aprobate de Consiliul Judeţean

astăzi, 12:28
1048

Este vorba de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, care pierde funcţia de şef Centru deservire şi transport, iar Serviciul Adopţii şi Postadopţii se transform...