Peste 600 de ore "taiate" firmei de deszapezire, in urma monitorizarii facute de DJDP Botosani!

Peste 600 de ore "taiate" firmei de deszapezire, in urma monitorizarii facute de DJDP Botosani!
1.200 de apeluri a primit dispeceratul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri din Botoşani în cele trei luni de funcţionare. Şoferi sau reprezentanţi ai unor instituţii au sunat pentru a şti dacă pe arterele rutiere ale judeţului se poate circula sau nu, semnalând, în acelaşi timp, zonele în care este nevoie de intervenţia utilajelor de deszăpezire.

"Am colaborat foarte bine şi cu posturile de poliţie şi cu reprezentanţii primăriilor din judeţ. Având în orice moment informaţii din teren, am ştiut care sunt zonele nevralgice, unde să intervenim cu prioritate şi cum decurg lucrările de deszăpezire", a explicat Romeo Caciuc, directorul DJDP Botoşani.

Funcţionând 24 de ore din 24, dispeceratul se reactivează ori de câte ori în judeţ se înregistrează căderi de zăpadă sau condiţii de formare a poleiului. A fost cazul şi la sfârşitul săptămânii trecute, prognozele meteo anunţând că va fi nevoie de intervenţia utilajelor de deszăpezire şi în zilele de joi şi vineri. Reprezentanţii DJDP şi-au prins în buget 3,5 milioane de lei pentru deszăpezirea pe anul 2010, atât pentru cea de la începutul anului cât şi pentru cea de la final, în speranţa că aceştia nu vor fi epuizaţi şi vor putea fi folosiţi la alte genuri de intervenţii pe drumurile judeţene. Condiţiile meteo din această perioadă, însă nu converg spre aceeaşi direcţie.

Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean, s-a arătat mulţumit de modul în care specialiştii de la DJDP au gestionat problemele din sezonul rece, apreciind atât înfiinţarea dispeceratului, cât şi monitorizarea activităţilor de deszăpezire.

"S-au verificat cu precizie operaţiunile făcute de firma de deszăpezire, tăindu-se, spre exemplu, peste 600 de ore. Apreciez că rezultatele au fost mai bune decât cele de pe drumurile naţionale. Spre deosebire de alţi ani s-au avut în vedere şi drumurile judeţene periferice. Vă dau exemplul Bărăncuţei de Cristineşti, unde artera se opreşte în gardul de la graniţa cu Ucraina. Pentru că sunt oameni ce locuiesc acolo, anul acesta s-a deszăpezit. În anii anteriori, când ningea, localnicii preferau să circule pe scurtături, peste câmp, pentru că drumul devenea impracticabil", a declarat Mihai Ţâbuleac.

 


BIROUL DE PRESA AL CONSILIULUI JUDETEAN BOTOSANI
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Scandalagiul de la UPU, arestat preventiv: Este cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte!

Luni, 18 Februarie 2019
455

Incidentul care l-a adus în atenția opiniei publice s-a produs vineri seara, la UPU. Supărat că așteaptă prea mult pe hol, bărbatul a devenit recalcitrant și a distrus un geam, personalul...

Manager nou la un spital din municipiul Botoșani!

Luni, 18 Februarie 2019
511

Manager nou la Spitalul de Recuperare "Sf. Gheorghe" din Botoșani, după ce madatul lui Sorin Radu a încetat, iar în locul lui a fost desemnat un interimar.Este vorba d...

"Paradise Valley", noua producție marca Lykos Film. "Îmi pare nespus de rău că încă nu am reușit să aducem echipele de filmare la Botoșani!"

Luni, 18 Februarie 2019
233

S-au încheiat filmările lungmetrajului "Paradise Valley", scris de Ieva Lykos, originară din Botoșani, și scenarista americană Dena McKinnon, regizat de italianul Carlo Fusco.Guvernul am...