Peste 500 de posturi de conducere au fost scoase la concurs in Ministerul de Interne

Peste 500 de posturi de conducere au fost scoase la concurs in Ministerul de Interne

Peste 500 de posturi de conducere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne si al structurilor subordonate au fost scoase la concurs, dupa ce Guvernul a aprobat in sedinta de vineri memorandumul propus in acest sens de MAI. Cele mai multe posturi scoase la concurs sunt la IGPR, IGSU si Jandarmeria Romana.

Memorandumul priveste deblocarea a 506 posturi de conducere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne si al structurilor aflate in subordine, care la acest moment sunt ocupate prin imputernicire, precizeaza sambata MAI.

Ministerul subliniaza ca ocuparea prin concurs a functiilor de conducere este importanta pentru asigurarea predictibilitatii in cariera, a continuitatii exercitarii actului managerial, precum si pentru eficientizarea activitatii structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

Cele mai multe dintre functiile de conducere scoase la concurs sunt la Inspectoratul General al Politiei Romane - 281, 90 dintre posturi sunt la Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si 31 la Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane.

Restul sunt functii de conducere din celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, Inspectoratul general pentru Imigrari, Directia Generala Anticoruptie, Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane, Oficiul Responsabil cu Protectia Datelor Personale, Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, Directia Generala pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date s.a.

"Scoaterea la concurs a acestor posturi nu produce impact financiar, fondurile pentru asigurarea salariilor fiind deja incluse in bugetul MAI pe acest an, avand in vedere ca functiile sunt ocupate prin imputernicire, iar persoanele imputernicite beneficiaza de aceleasi drepturi salariale ca cele care ocupa functia de conducere in urma concursului. Mentionam ca posturile deblocate prin Memorandum vor fi ocupate doar prin concursuri organizate in conditiile legii, in functie de specificul fiecarei functii in parte", se arata in comunicatul MAI.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
274

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5304

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
207

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...