Pericolul de inundații a întrunit, vineri, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă!

Județul Botoșani se află sub incidența codurilor Galben și Portocaliu de inunțații. Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în intervalul 29 iulie 2018 ora 18:00 – 30 iulie 2018 ora 10:00 pe unele râuri din judeţul Botoşani.

Pericolul de inundații a întrunit, vineri, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă!

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-au întrunit în această după-amiază în şedinţă extraordinară, convocată din cauza avertizărilor hidro-meteorologice transmise de Institutul de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, referitoare la posibilitatea depăşirii COTELOR DE APĂRARE pe Siret, Jijia şi Prut.

Astfel, se instituie avertizare de tip COD GALBEN în intervalul 27 iulie ora 13:00 – 30 iulie ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice Siret – sector aval intrarea ȋn ţară şi pe afluenţii mici aferenţi sectorului aval confluenţă Suceava, în judeţele Suceava, Bacău, Vrancea, Botoşani, Iaşi şi Galaţi, Jijia- judeţele Botoşani şi Iaşi, Prut - sector amonte Acumularea Stânca Costeşti.

De asemenea, se instituie avertizare de tip COD PORTOCALIU în intervalul 27 iulie 2018 ora 16:00 – 30 iulie 2018 ora 12:00 pe râurile din bazinele hidrografice Siret – afluenţii mici aferenţi sectorului aval confluenţă Suceava, în judeţele Suceava, Bacău, Vrancea, Botoşani, Iaşi şi Galaţi şi Jijia - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior în judeţele Botoşani şi Iaşi. 

Tot pe COD PORTOCALIU sunt şi râurile din bazinele hidrografice Siret, sector amonte acumularea Bucecea şi Prut- sector amonte Acumularea Stânca Costeşti, în intervalul 28 iulie 2018 ora 16:00 – 30 iulie 2018 ora 12:00.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în intervalul 29 iulie 2018 ora 18:00 – 30 iulie 2018 ora 10:00 pe unele râuri din judeţul Botoşani.

În scopul gestionării corespunzătoare a situaţiilor de urgenţă care se pot produce în urma manifestării fenomenelor hidro periculoase, CJSU a dispus Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă mai multe măsuri. Printre aceste, CLSU din localităţile traversate de râurile şi afluenţii acestora aflate sub avertizare trebuie să instituie serviciul de permanenţă la Primării pe timpul Codului Portocaliu şi să avertizeze populaţia să nu desfăşoare activităţi în zonele inundabile şi în luncile râurilor. De asemenea, operatorii economici care desfăşoară activităţi specifice în balastiere şi proprietarii de stâni din lunca râurilor trebuie să fie avertizaţi în privinţa codurilor instituite. Cursurile de apă avertizate trebuie să fie monitorizate permanent de către Serviciile Locale pentru Situaţii de Urgenţă, la fel şi podurile şi podeţele de pe acestea, în scopul evitării blocării lor cu plutitori, precum şi a zonelor în care este posibilă formarea torenţilor.

Tot responsabilii locali trebuie să se asigure că forţele şi mijloacele de intervenţie sunt pregătite să acţioneze şi că spaţiile de refugiu şi traseele de evacuare sunt conforme.

Cancelaria Prefectului

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

astăzi, 20:18
37

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

astăzi, 19:28
47

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...

5 cadre didactice dintr-o localitate din Botoșani s-au specializat în tehnici didactice moderne în Finlanda (Foto)

astăzi, 18:33
438

În perioada 17 – 23.03.2024, 5 cadre didactice de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Unteni, judetul Botosani, au participat la cursuri de perfectionare organizate de Asociatia Edu2Grow in Finland...