Pensionarii botoşăneni primesc tichetele sociale mai repede

Pensionarii botoşăneni primesc tichetele sociale mai repede

Primăria Botoşani, prin Serviciul Public Local de Asistenţă Socială, va demara acţiunea de distribuire a tichetelor sociale către pensionari în luna noiembrie, şi nu în luna decembrie cum a fost anul trecut.

Primarul Cătălin Flutur a anunţat că la începutul lunii noiembrie beneficiarii pot veni să depună cererile, pentru ca distribuirea efectivă a tichetelor sociale să înceapă cu data de 6 noiembrie.

Tichetele sociale sunt acordate pensionarilor din municipiul Botoşani care au venituri lunare mai mici sau egale cu 700 de leii. Fiecare pensionar primeşte câte cinci tichete în valoare totală de 50 de lei, în două tranşe, înaintea sărbătorilor pascale, respectiv înaintea sărbătorilor de iarnă.

“Ei vor veni să depună cererea şi începând cu data de 6 noiembrie să ia banii, să nu ne mai încurcăm în luna decembrie când este foarte aglomerat. Deja am început să acordăm pentru persoanele cu venituri mici, şi care conform legii au dreptul, să le acordăm lemnele pentru perioada de iarnă, 60 de familii au luat deja câte 1,5 metri cubi de familie”, a precizat primarul Cătălin Flutur. 

 

Spune-ne opinia ta