Paznici împotriva vandalismului pentru Lacul cu Nuferi

O investiţie de aproximativ 200.000 de euro necesită supraveghere, pentru a fi preîntâmpinate actele de vandalism, care au şocat comunitatea în urmă cu o lună.

Paznici împotriva vandalismului pentru Lacul cu Nuferi

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

O zonă cu care Botoşanii ar trebui să se mândrească, mai ales după lucrările de modernizare şi reabilitare, necesită supraveghere, după cum consideră preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi.

Vorbim despre Lacul cu Nuferi, în schimbarea imaginii căruia Memorialul Ipoteşti- cel care îl administrează-, a investit în jur de 200.000 de lei, bani primiţi de la Consiliul Judeţean. Numai că la scurt timp de la finalizarea lucrărilor de modernizare au început problemele: bucăţi din balustrada de lemn au fost rupte, la fel şi podul de lemn ce duce pe insulă. Stricăciunile au fost reparate, dar probabil vor urma alte stricăciuni şi alte reparaţii.

Astfel că şefii Consiliului Judeţean se gândesc la o modificare în organigrama Memorialului Ipoteşti pentru a putea fi angajaţi doi paznici, eventual chiar din satul Ipoteşti, comuna Mihai Eminescu. "Recomandarea mea este să încadrăm oameni din zonă, ca să întrețină lacul și în același timp să păzească ceea ce este acolo. Poate pază este prea mult spus că ar trebui să aibă pușcă, pistol, dar trebuie să fie supravegheat lacul", a susţinut Costică Macaleţi.

Despre distrugerile de la Lacul cu Nuferi, Ştiri.Botoşani.Ro a scris aici: Vandalism la Lacul cu nuferi de la Ipotești! FOTO

 

Spune-ne opinia ta