Pavele tactile la trecerile pentru pietoni din Botoșani și indicatoare de avertizare pentru șoferi

Pavele tactile la trecerile pentru pietoni din Botoșani și indicatoare de avertizare pentru șoferi

Municipalitatea va trebui să facă în următoarea perioadă o serie de investiții pe străzile unde sunt treceri de pietoni, pentru accesibilizarea acestora.

Măsurile au fost dispuse în urma unui control făcut de Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), care a mai depistat că nu toate trecerile de pietoni din municipiu sunt adaptate pentru persoane cu dizabilități.

Potrivit viceprimarului Marian Murariu, la trecerile pentru pietoni vor trebui montate pavele tactile, pentru nevăzători, iar pentru șoferi vor fi puse indicatoare prin care vor fi atenționați că urmează o trecere pentru persoane cu dizabilități. 

"Cei de la AJPIS au trasat obligativitatea ca până în vara anului viitor să montăm înainte de coborârea pe trecerea de pietoni niște pavele tactile pentru ca persoanele nevăzătoare să își dea seama că urmează o trecere pentru pietoni. Va trebui să montăm la cât mai multe treceri aceste pavele tactile, care au niște proeminențe. De asemenea, pe stâlpii care avertizează că urmează o trecere de pietoni trebuie să mai punem un indicator care arată că este o trecere de pietoni pentru persoane cu dizabilități și este o măsură pe care trebuie să o ducem la îndeplinire până în iulie 2018. Suntem în procedură de a căuta furnizori de pavele tactile și vom achiziționa și indicatoarele ca să respectăm măsurile impuse după control", a declarat viceprimarul Marian Murariu. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Autorităţile botoşănene, în alertă din cauza Codului Galben de vreme rea! Drumarii, pregătiţi să intervină!

astăzi, 16:05
102

Prefectul judeţului, Dan Şlincu, le-a cerut şefilor instituţiilor ce fac parte din CJSU să fie disponibili în orice moment şi pregătiţi să intervină dacă situaţia o va impune....

Monumente istorice dispărute de zeci de ani, existente încă pe hârtie. "Din motive pur administrative sau de indolenţă a unor funcţionari..."

astăzi, 14:37
131

Mai multe obiective din judeţul Botoşani, care au fost încadrate în categoria monumentelor istorice, dar care sunt dispărute fizic de zeci de ani, figurează în continuare pe list...

Mii de rable scoase din circulaţie, la Botoşani, cu bani de la stat

astăzi, 14:00
130

Potrivit directorului Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Botoşani, Eugen Mateciuc, Programul Rabla va continua şi în cursul acestui an şi va fi destinat atât persoanelor fizice,...