Patronii de balastiere, invitati de voroneni sa circule pe Drumul Hotilor

Patronii de balastiere, invitati de voroneni sa circule pe Drumul Hotilor

 Voronenii au blocat, sambata trecuta, trecerea masinilor de mare tonaj  

Voronenii sunt pregatiti sa se lupte in instanta pentru a-si proteja casele si drumul! Pentru ca de la Consiliul Judetean nu se aude nimic, oamenii din Vorona sunt dispusi sa se implice, sa ofere solutii, precizand ca isi ofera disponibilitatea si colaborarea viitoare doar in functie de cum tin cont autoritatile de durerile lor.

Daca CJ va face ordine, va avea sprijinul voronenilor in toate activitatile, in tot ce inseamna viata publica in zona. Daca nu, normal ca voronenii se vor rascula si impotriva actualei conduceri, avertizeaza Mihai Catana, unul dintre conducatorii protestatarilor de la Vorona.

Seful CJ a promis ca va face demersuri pentru a identifica un traseu alternativ pentru masinile de mare tonaj care circula prin Vorona, avariind grav drumul, fapt care le afecteaza voronenilor structurile de rezistenta a caselor.

Masinile au facut o pauza in timpul mitingului si o ora dupa. De sambata, de la ora 12.30- 13.00, au inceput sa mearga iar ca vulturii prin sat. In coloana de cate 5-6-7, cu viteza maxima, acolo unde le permite starea drumului. Daca pe o suta de metri, drumul nu are gropi, acolo ei prind viteza de 60-70 la ora, incarcati. E tara nimanui, spune dezamagit Mihai Catana.

Mihai Tabuleac spunea ca in zona ar fi mai multe solutii pentru circulatia masinilor de mare tonaj. Oamenii nu sunt, insa, atat de optimisti.

Noi am putea sa le recomandam alte trasee, dar ar afecta satele Icuseni si Protopopeni. Singurul drum valabil ar fi cel intre Hutani si Brehuiesti, care se uneste cu drumul care vine de la Suceava. Drumul a fost facut prin Sapard, pe un singur sens asfaltat. A fost facut de proasta calitate, l-au distrus tot masinile de mare tonaj. Tot ei sa le repare, cu sprijinul si ajutorul organelor din judet, mai spune Mihai Catana.

Si pentru ca patronii de balastiere sunt oameni bogati, voronenii spun ca ei ar putea sa contribuie la amenajarea acelui drum strategic, poreclit de localnici Drumul Hotilor, prin Protopopeni-Hutani.

Daca nu vor fi luati in seama, oamenii se vor judeca in instanta cu cei din conducerea Directiei Judetene de Drumuri si Poduri, dar si cu Consiliul Local Vorona, fiindca nu s-a implicat sa rezolve problema.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
107

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
63

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
66

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...