Pasapoartele biometrice, dezbatute de parlamentari, autoritati si preoti, la Prefectura Botosani!

Pasapoartele biometrice, dezbatute de parlamentari, autoritati si preoti, la Prefectura Botosani!
Dezbatere pe tema punerii in circulatie a pasapoartelor biometrice la Prefectura judetului Botosani!

La intalnire au participat parlamentari de Botosani, si anume Nicolae Rebenciuc, Florin Turcanu, Liviu Campanu, Costica Macaleti, Dan Humelnicu, Catalin Buhaianu, alaturi de prefectul Cristian Roman, presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, primarul Catalin Flutur, dar si reprezentanti ai preotilor, insotiti de protopopul de Botosani, Lucian Leonte.

Invitat pentru a lamuri asupra noilor pasapoarte a fost comisar de politie Viorel Gaidur, seful Serviciului de Pasapoarte Botosani.

Astfel, in viziunea lui Viorel Gaidur, biserica trebuie sa inteleaga faptul ca implementarea noului tip de pasapoarte nu reprezinta un pericol sau un atentat la libertatea omului, ci un mijloc de eficientizare a luptei impotriva crimei organizate si a emigratiei ilegale. Introducerea microcipurilor care sa permita stocarea si comunicarea de date reprezinta un standard in domeniu.

Reprezentantii statului au mai precizat ca introducerea datelor biometrice se aliniaza la solicitarile SUA, pentru ca toti cetatenii sa aiba acces pe teritoriul Statelor Unite fara viza. Totodata, Gaidur a mentionat si a tinut sa ii asigure pe reprezentantii bisericii ca datele sunt securizate.

"Solicitarea eliberarii unui pasaport simplu electronic este un drept, nu o obligatie, el poate fi eliberat la cerere. Precizam ca singurele state din Europa care nu detin pasapoarte biometrice sunt Bulgaria si Cipru", a mentionat Viorel Gaidur.

Protopopul de Botosani, Lucian Leonte, s-a aratat multumit de datele prezentate, precizand ca aceste lamuriri ar fi trebuit oferite in urma cu mai mult timp, inainte de a se produce panica in randul populatiei.

"Sper ca lumea sa se convinga ca ceea ce spuneti este adevarat. Nu era o problema daca explicatiile veneau mai devreme. Daca sunt elemente de siguranta, atunci lumea trebuie sa asculte si parerea specialistilor", a declarat protopopul Lucian Leonte.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiectul prin care poți plăti o amendă rutieră în 15 zile a fost aprobat

astăzi, 18:11
152

Desigur, întreaga știre nu te afectează dacă respecți mereu legea și nu ești pasibil să primești o amendă rutieră. Practic, pentru șoferii corecți, care conduc cu viteza legală și ...

Alerta in Germania: Cel putin 14 oameni au fost injunghiati intr-un autobuz

astăzi, 18:03
477

Cel putin 14 persoane au fost ranite dupa ce un individ a comis vineri un atac cu un cutit intr-un autobuz, in oraselul Lubeck, situat in nordul Germaniei.Potrivit surselor citate de site-ul Lubec...

Gheorghe Hagi, cel mai experimentat antrenor din Liga 1. Pe ce loc se află antrenorul FC Botoșani!

astăzi, 15:33
262

Gheorghe Hagi este cel mai experimentat dintre cei 14 tehnicieni care iau startul în ediția 2018-2019 a Ligii 1.  În plus, antrenorul Viitorului este singurul care are în palma...