Pasapoartele biometrice, dezbatute de parlamentari, autoritati si preoti, la Prefectura Botosani!

Pasapoartele biometrice, dezbatute de parlamentari, autoritati si preoti, la Prefectura Botosani!
Dezbatere pe tema punerii in circulatie a pasapoartelor biometrice la Prefectura judetului Botosani!

La intalnire au participat parlamentari de Botosani, si anume Nicolae Rebenciuc, Florin Turcanu, Liviu Campanu, Costica Macaleti, Dan Humelnicu, Catalin Buhaianu, alaturi de prefectul Cristian Roman, presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, primarul Catalin Flutur, dar si reprezentanti ai preotilor, insotiti de protopopul de Botosani, Lucian Leonte.

Invitat pentru a lamuri asupra noilor pasapoarte a fost comisar de politie Viorel Gaidur, seful Serviciului de Pasapoarte Botosani.

Astfel, in viziunea lui Viorel Gaidur, biserica trebuie sa inteleaga faptul ca implementarea noului tip de pasapoarte nu reprezinta un pericol sau un atentat la libertatea omului, ci un mijloc de eficientizare a luptei impotriva crimei organizate si a emigratiei ilegale. Introducerea microcipurilor care sa permita stocarea si comunicarea de date reprezinta un standard in domeniu.

Reprezentantii statului au mai precizat ca introducerea datelor biometrice se aliniaza la solicitarile SUA, pentru ca toti cetatenii sa aiba acces pe teritoriul Statelor Unite fara viza. Totodata, Gaidur a mentionat si a tinut sa ii asigure pe reprezentantii bisericii ca datele sunt securizate.

"Solicitarea eliberarii unui pasaport simplu electronic este un drept, nu o obligatie, el poate fi eliberat la cerere. Precizam ca singurele state din Europa care nu detin pasapoarte biometrice sunt Bulgaria si Cipru", a mentionat Viorel Gaidur.

Protopopul de Botosani, Lucian Leonte, s-a aratat multumit de datele prezentate, precizand ca aceste lamuriri ar fi trebuit oferite in urma cu mai mult timp, inainte de a se produce panica in randul populatiei.

"Sper ca lumea sa se convinga ca ceea ce spuneti este adevarat. Nu era o problema daca explicatiile veneau mai devreme. Daca sunt elemente de siguranta, atunci lumea trebuie sa asculte si parerea specialistilor", a declarat protopopul Lucian Leonte.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
256

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
88

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
278

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...