Pasaje subterane in centru, alei in Parcul Tineretului si o piata spectaculoasa pentru Botosani

Pasaje subterane in centru, alei in Parcul Tineretului si o piata spectaculoasa pentru Botosani
Planuri mari, dar incurcate! Municipalitatea are in vedere ample investitii in zona centrala a orasului, insa totul pare sa se replanifice din mers. Pentru anul 2009, se are in vedere proiectul Piata Revolutiei, obiectivul fiind inclus in planul de investitii cu 200.000 lei.

Ca sursa de finantare au fost luate in calcul fonduri europene, printr-un proiect de regenerare urbana pe Axa 1.

Deocamdata este inca in studiu. Am stabilit o zona majora de interventie ce cuprinde Piata Revolutiei, Pietonalul bancar, cu Centrul vechi facem doar legatura pentru a-l introduce in zona de circulatie pietonala si de atractie majora, urmand a reface Pietonalul Transilvaniei ca un traseu de intoarcere in tot acest circuit. Tot pe Axa 1 va fi inclusa si refacerea de strazi urbane, alei si spatii verzi in Parcul Tineretului, eventual daca incape, desi ne-au redus foarte mult fondurile, a declarat viceprimarul municipiului Botosani, Catalin Alexa.

Proiectul va fi depus la Agentia de Dezvoltare Regionala Piatra Neamt. Chiar daca autoritatile au planuri curajoase pentru zona respectiva, pana la urma va conta parerea specialistilor.

Urmeaza sa avem o intalnire cu arhitectii. Idei avem multe. Una dintre acestea ar fi intregirea Pietonalului cu un pasaj subteran auto. Dar s-ar putea sa coste prea mult. Ca idee, ar iesi o piata foarte mare legand Piata Revolutiei cu Pietonalul. Alta ar fi de a dirija cumva traficul principal, sa nu facem pasajul de care tot vorbeam la Casa Cartii si sa il realizam in partea de la Pietonalul bancar, sa fie cumva o dirijare fortata a trecerilor pietonilor, a mai adaugat Catalin Alexa.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
57

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
195

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
91

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...