Parteneriat între Consiliul Județean și Raionul Drochia, din Republica Moldova

Având în vedere caracterul special al relațiilor dintre România și Republica Moldova, conferit de comunitatea de limbă, istorie, cultură și tradiții și, în dorința consolidării relațiilor de prietenie și de cooperare între autoritățile administrației publice locale din cele două state, reprezentanții Județului Botoșani-Consiliul Județean  (România) și ai raionului Drochia (Republica Moldova) au semnat un Acord de Parteneriat.


 

Parteneriat între Consiliul Județean și Raionul Drochia, din Republica Moldova

Evenimentul s-a desfășurat la Drochia, în data de 13 ianuarie 2017.  Programul zilei a debutat cu depunere de flori la statuia poetului Mihai Eminescu, situată în Piața Independenței din Drochia și a continuat cu o întâlnire oficială la sediul Consiliului Raional și o vizită la sediul Bibliotecii Raionale, unde s-a semnat textul Acordului de Parteneriat. Din partea Consiliului Județean au fost prezenți la eveniment d-l. Costică MACALEȚI – președinte, d-na. Otilia MORUZ – director executiv și d-na Cristina NICUȚĂ – șef de cabinet al președintelui. Județul a mai fost reprezentat de managerii unor instituții de cultură care colaborează,  de mai mulți ani, cu raionul Drochia: d-l. Aurel MELNICIUC - Muzeul Județean Botoșani, d-na. Cornelia CIOBANU – Centrul Județean pentru Conservarea și promovarea Culturii Tradiționale Botoșani și d-l. Dănuț HUȚU – Direcția Județeană pentru Cultură.

Partea moldoveană a fost reprezentată de:  d-l. Vasile GRĂDINARU – președintele raionului Drochia, Corneliu PADNEVICI – deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Igor GROZAVU – vicepreședinte al raionului, Oxana GRIGORIȚĂ – secretar al Consiliului Raional, Nina CERETEU – primar al orașului Drochia și Vladimir CEBAN -  șef al Oficiului teritorial Soroca al Cancelariei de Stat.

Acordul semnat vineri vizează dezvoltarea colaborării în următoarele domenii: economie și comerț,  învățământ, sănătate, cultură și arte, turism și sport, administrație publică locală.

”Odată cu crearea acestui cadru propice facilitării relațiilor de colaborare, avem obligația de a transpune în proiecte viabile și în activități concrete aceste propuneri stipulate în Acord. Scopul nostru este de a veni în întâmpinarea dorințelor cetățenilor de a colabora cu vecinii de partea cealaltă a Prutului, în beneficiul comun ambelor părți”, a declarat președintele Consiliului Județean Botoșani - domnul Costică Macaleți.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice, Mass-Media- Consiliul Judeţean 


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
25

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și ale HCL -ului nr. 49/26.0...

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
46

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...

Candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali în comuna Mihai Eminescu și-au depus candidaturile!

astăzi, 15:31
197

Verginel Gireadă, candidatul din partea Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, și-a depus candidatura la Biroul Electoral de ...