Panou publicitar de mari dimensiuni, pericol pentru trecători - FOTO

Un panou publicitar de mari dimensiuni, amplasat pe un trotuar de pe Calea Națională, din municipiul Botoșani, în apropiere de Casa Cărții, s-a înclinat după ce s-a desprins din suportul de susținere, fiind la un pas să cadă.

Panou publicitar de mari dimensiuni, pericol pentru trecători - FOTO

Polițiștii locali au fost cei care au sesizat problema și i-au informat și pe șefii din primărie, luându-se măsuri imediate de împrejmuire a zonei.

Reprezentanții municipalității l-au identificat pe proprietarul panoului și i-au cerut să îl dezafecteze mai ales că este amplasat într-o zonă în care publicitatea este interzisă. Autorizație pentru folosirea locului public a existat, însă în urmă cu câteva luni a fost aprobată o Hotărâre de Consiliu Local cu zonele în care este interzisă publicitatea prin astfel de panouri.

"În cursul zilei de vineri am fost anunțat de Poliția Locală că panoul respectiv este înclinat și nu mai are mult până să cadă. Am dat dispoziție la Direcția edilitare să îl împrejumuiască pentru a nu pune în pericol circulația pietonilor și de asemenea am dat dispoziție la Serviciul Patrimoniu, având în vedere regulamentul de publictate votat la sfârșitul anului trecut care are un amendament cu o zonă de restricție pentru publicitate în centrul orașului iar panoul respectiv intră în zona aceasta de restricție, să facă o adresă către cel care l-a montat să îl dezafecteze pentru că intră în zona de publicitate restricționată", a precizat viceprimarul Marian Murariu.

În perioada următoare vor fi făcute verificări în toată zona centrală a municipiului iar unde vor fi depistate mijloace de publicitate interzise se va solicita dezafectarea acestora.




 

 

Spune-ne opinia ta