Pagube de peste 16 milioane de lei în județ, după ploile de la sfârșitul lunii iunie!

La peste 16 milioane de lei au ajuns pagubele produse de inundațiile de la sfârșitul lunii iunie, pe raza județului Botoșani. 

Pagube de peste 16 milioane de lei în județ, după ploile de la sfârșitul lunii iunie!

În perioada 25-30 iunie, pe raza județului Botoșani au avut loc fenomene hidrometeorologice deosebite - grindină, ploi cu caracter torențial, scurgeri pe versanți - care au produs pagube materiale pe raza unor tronsoane de drumuri județene, străzi, drumuri comunale, sătești, de exploatare, precum și podețe. 

Au mai fost ușor avariate locuințe și anexe gospodărești, obiective sociale - cămine culturale și construcții hidrotehnice: stații de pompare și baraje. De asemenea pagube au fost înregistrate la culturile agricole (porumb, floarea soarelui, soia, cartofi, lucernă, legume etc.).

Unitățile administrativ-teritoriale pe raza cărora s-au produs pagubele sunt municipiile Botoșani și Dorohoi, orașele Bucecea, Darabani, Flămânzi, Săveni, Ștefănești și comunele Albești, Avrămeni, Bălușeni, Blândești, Brăești, Broscăuți, Cândești, Copălău, Cordăreni, Corlăteni, Coșula, Curtești, Dângeni, Dersca, Dimăcheni, Drăgușeni, Frumușica, Gorbănești, Hănești, Havârna, Hlipiceni, Hudești, Ibănești, Lunca, Manoleasa, Mihăileni, Mihai Eminescu, Mileanca, Mitoc, Nicșeni, Păltiniș, Prăjeni, Răchiți, Rădăuți Prut, Răuseni, Roma, Stăuceni, Sulița, Todireni, Trușești, Tudora, Ungureni, Văculești, Vârfu Câmpului, Vlădeni, Vlăsinești, Vorona. 

Comisiile instituite prin ordin de prefect s-au deplasat în teren în vederea constatării și evaluării pagubelor produse. Valoarea estimată a pabugelor ajunge la 16.010.189 lei, din care la infrastructura rutieră 15.042.926 lei (417,038 km) și 285.265 la locuinte (113). Totodată, în agricultură, pagubele au fost estimate la 557.466 lei (183,66 ha afectate). La acestea se adaugă 120.750 lei pagube înregistrate la obiective social economice și 3.802,47 lei pagube la construcții hidrotehnice. 

De asemenea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, întrunit pe data de 9 iulie, a aprobat repartizarea temporară a unei construcții ușoare, din elemente modulate, unei femei din comuna Mihai Eminescu. Femeia are 73 de ani și locuiește singură, casa fiindu-i afectată de fenomenele meteorologice de la 25 iunie - 7 iulie. 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
42

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
192

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Forțele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
130

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...