Pagube de peste 16 milioane de lei în județ, după ploile de la sfârșitul lunii iunie!

La peste 16 milioane de lei au ajuns pagubele produse de inundațiile de la sfârșitul lunii iunie, pe raza județului Botoșani. 

Pagube de peste 16 milioane de lei în județ, după ploile de la sfârșitul lunii iunie!

În perioada 25-30 iunie, pe raza județului Botoșani au avut loc fenomene hidrometeorologice deosebite - grindină, ploi cu caracter torențial, scurgeri pe versanți - care au produs pagube materiale pe raza unor tronsoane de drumuri județene, străzi, drumuri comunale, sătești, de exploatare, precum și podețe. 

Au mai fost ușor avariate locuințe și anexe gospodărești, obiective sociale - cămine culturale și construcții hidrotehnice: stații de pompare și baraje. De asemenea pagube au fost înregistrate la culturile agricole (porumb, floarea soarelui, soia, cartofi, lucernă, legume etc.).

Unitățile administrativ-teritoriale pe raza cărora s-au produs pagubele sunt municipiile Botoșani și Dorohoi, orașele Bucecea, Darabani, Flămânzi, Săveni, Ștefănești și comunele Albești, Avrămeni, Bălușeni, Blândești, Brăești, Broscăuți, Cândești, Copălău, Cordăreni, Corlăteni, Coșula, Curtești, Dângeni, Dersca, Dimăcheni, Drăgușeni, Frumușica, Gorbănești, Hănești, Havârna, Hlipiceni, Hudești, Ibănești, Lunca, Manoleasa, Mihăileni, Mihai Eminescu, Mileanca, Mitoc, Nicșeni, Păltiniș, Prăjeni, Răchiți, Rădăuți Prut, Răuseni, Roma, Stăuceni, Sulița, Todireni, Trușești, Tudora, Ungureni, Văculești, Vârfu Câmpului, Vlădeni, Vlăsinești, Vorona. 

Comisiile instituite prin ordin de prefect s-au deplasat în teren în vederea constatării și evaluării pagubelor produse. Valoarea estimată a pabugelor ajunge la 16.010.189 lei, din care la infrastructura rutieră 15.042.926 lei (417,038 km) și 285.265 la locuinte (113). Totodată, în agricultură, pagubele au fost estimate la 557.466 lei (183,66 ha afectate). La acestea se adaugă 120.750 lei pagube înregistrate la obiective social economice și 3.802,47 lei pagube la construcții hidrotehnice. 

De asemenea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, întrunit pe data de 9 iulie, a aprobat repartizarea temporară a unei construcții ușoare, din elemente modulate, unei femei din comuna Mihai Eminescu. Femeia are 73 de ani și locuiește singură, casa fiindu-i afectată de fenomenele meteorologice de la 25 iunie - 7 iulie. 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CFR Cluj - FC Botosani, scor 1-1 în prima etapă a noului sezon din Liga 1!

Vineri, 20 Iulie 2018
196

CFR Cluj a terminat la egalitate, scor 1-1, cu FC Botosani, in prima etapa a noului sezon din Liga 1. Clujenii au deschis scorul in minutul 26 prin Paulo Vinicius, cu o lovitura de cap, dar au fo...

Carmen Dan despre scrisoarea politistilor: Sa nu se gandeasca nimeni ca poate face orice in trafic. Nu va fi haos!

Vineri, 20 Iulie 2018
278

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, la Dragasani, ca modificarile din Codul Rutier vor fi adaptate astfel incat sa respecte legea, referindu-se la scrisoarea transmisa de Grupul Poli...

Proiectul prin care poți plăti o amendă rutieră în 15 zile a fost aprobat

Vineri, 20 Iulie 2018
350

Desigur, întreaga știre nu te afectează dacă respecți mereu legea și nu ești pasibil să primești o amendă rutieră. Practic, pentru șoferii corecți, care conduc cu viteza legală și urmea...