Pagube de peste 16 milioane de lei în județ, după ploile de la sfârșitul lunii iunie!

La peste 16 milioane de lei au ajuns pagubele produse de inundațiile de la sfârșitul lunii iunie, pe raza județului Botoșani. 

Pagube de peste 16 milioane de lei în județ, după ploile de la sfârșitul lunii iunie!

În perioada 25-30 iunie, pe raza județului Botoșani au avut loc fenomene hidrometeorologice deosebite - grindină, ploi cu caracter torențial, scurgeri pe versanți - care au produs pagube materiale pe raza unor tronsoane de drumuri județene, străzi, drumuri comunale, sătești, de exploatare, precum și podețe. 

Au mai fost ușor avariate locuințe și anexe gospodărești, obiective sociale - cămine culturale și construcții hidrotehnice: stații de pompare și baraje. De asemenea pagube au fost înregistrate la culturile agricole (porumb, floarea soarelui, soia, cartofi, lucernă, legume etc.).

Unitățile administrativ-teritoriale pe raza cărora s-au produs pagubele sunt municipiile Botoșani și Dorohoi, orașele Bucecea, Darabani, Flămânzi, Săveni, Ștefănești și comunele Albești, Avrămeni, Bălușeni, Blândești, Brăești, Broscăuți, Cândești, Copălău, Cordăreni, Corlăteni, Coșula, Curtești, Dângeni, Dersca, Dimăcheni, Drăgușeni, Frumușica, Gorbănești, Hănești, Havârna, Hlipiceni, Hudești, Ibănești, Lunca, Manoleasa, Mihăileni, Mihai Eminescu, Mileanca, Mitoc, Nicșeni, Păltiniș, Prăjeni, Răchiți, Rădăuți Prut, Răuseni, Roma, Stăuceni, Sulița, Todireni, Trușești, Tudora, Ungureni, Văculești, Vârfu Câmpului, Vlădeni, Vlăsinești, Vorona. 

Comisiile instituite prin ordin de prefect s-au deplasat în teren în vederea constatării și evaluării pagubelor produse. Valoarea estimată a pabugelor ajunge la 16.010.189 lei, din care la infrastructura rutieră 15.042.926 lei (417,038 km) și 285.265 la locuinte (113). Totodată, în agricultură, pagubele au fost estimate la 557.466 lei (183,66 ha afectate). La acestea se adaugă 120.750 lei pagube înregistrate la obiective social economice și 3.802,47 lei pagube la construcții hidrotehnice. 

De asemenea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, întrunit pe data de 9 iulie, a aprobat repartizarea temporară a unei construcții ușoare, din elemente modulate, unei femei din comuna Mihai Eminescu. Femeia are 73 de ani și locuiește singură, casa fiindu-i afectată de fenomenele meteorologice de la 25 iunie - 7 iulie. 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANM: România va fi cuprinsă de un VAL de FRIG!

Luni, 18 Martie 2019
982

Temperaturile vor scădea semnificativ la nivelul întregii ţări în perioada 19-21 martie şi vor apărea şi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, potrivit prognozei de special...

Parlamentar rus: Bombardierele Tupolev din Crimeea sunt o reacţie la sistemul balistic din România

Luni, 18 Martie 2019
137

Rusia a decis staţionarea bombardierelor atomice Tupolev Tu-22M3 în Crimeea ca reacţie la instalarea de către SUA a sistemului balistic în România, afirmă parlamentarul Viktor Bo...

Curtea de Conturi: Lipsuri de 11,5 milioane lei la ANAF, in 2017

Luni, 18 Martie 2019
303

Raportul Public pe anul 2017 intocmit de Curtea de Conturi dezvaluie lipsuri de 11,572 milioane de lei la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF)."Inventarierea elementelor de natura...