Ordin emis de prefect care îi privește pe șefii de instituții și pe primari. "Îi rog să ia în serios..."

Ordin emis de prefect care îi privește pe șefii de instituții și pe primari. "Îi rog să ia în serios..."

Prefectul județului Botoșani a emis ordinul privind „Luna curăţeniei”, ce se va desfășura în perioada 1– 30 aprilie. 

Ordinul prevede o serie de obligaţii pentru autorităţile administraţiei publice locale, agenţii economici, asociaţiile de proprietari, dar şi pentru cetăţeni.

"Ţin, însă, să precizez că acest ordin este o undă verde dată curăţeniei de primăvară pentru toate unităţile administrativ-teritoriale. Îi invit pe domnii primari, mulţi dintre ei aflaţi la primul mandat, să ia în serios lucrările ce trebuie făcute în această perioadă, astfel încât să nu aibă neplăceri în urma verificărilor pe care anumite instituţii deconcentrate le vor face. Totodată, îi rog pe reprezentanţii Gărzii de Mediu, Direcţiei Sanitar – Veterinare, ai SGA-ului, ai DSP-ului, să ofere consiliere întâi de toate şi să prefere, pentru început,  avertismentele în locul amenzilor" , a declarat prefectul Dan Nechifor. 

De altfel, cele două părţi se vor întâlni vineri la Prefectură, când a fost programată o şedinţă cu toţii primari din judeţ, alături de reprezentanţii unor instituţii de control şi nu numai.

Dacă pentru UAT- uri cele mai importante obiective sunt salubrizarea cursurilor de apă, a şanţurilor şi rigolelor, pentru evitarea inundaţiilor, salubrizarea drumurilor, staţiilor auto, a parcurilor, igienizarea punctelor de precolectare şi desfiinţarea depozitelor necontrolate de deşeuri, în ceea ce-i priveşte pe cetăţeni, una dintre cele mai spinoase probleme va fi, în perioada următoare, depunerea selectivă a deşeurilor. 

"Va fi nevoie de îmbunătăţirea abordării acestui aspect, fără de care vom plăti cu toţii din propriile buzunare", a afirmat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Profesori cu note mari la titularizare rămaşi fără post

Joi, 14 Septembrie 2017
1314

Au obţinut o notă mare la concursul de titularizare, dar asta nu le-a asigurat şi un loc de muncă. Este cazul mai multor cadre didactice din judeţul Botoşani, care nu şi-au găsit posturi &icir...

Preşedintele Consiliului Judeţean, către primarii care vor să iasă din ADI: "Revizuiţi-vă poziţia!"

Joi, 14 Septembrie 2017
684

În cadrul unei ședințe a ADI Ecoproces de joi, în care s-a dezbătut regulamentul privind salubritatea, Costică Macaleți le-a cerut primarilor să se gândească foarte bine &icir...

Corecție financiară uriașă aplicată pentru investiția cu fonduri europene de la Spitalul Mavromati!

Joi, 14 Septembrie 2017
1068

Instituția a primit o corecție financiară uriașă la proiectul care s-a derulat la Spitalul Județean Mavromati cu fonduri europene, prin care s-a modernizat și reabilitat unitatea sanitară....