Ordin emis de prefect care îi privește pe șefii de instituții și pe primari. "Îi rog să ia în serios..."

Ordin emis de prefect care îi privește pe șefii de instituții și pe primari. "Îi rog să ia în serios..."

Prefectul județului Botoșani a emis ordinul privind „Luna curăţeniei”, ce se va desfășura în perioada 1– 30 aprilie. 

Ordinul prevede o serie de obligaţii pentru autorităţile administraţiei publice locale, agenţii economici, asociaţiile de proprietari, dar şi pentru cetăţeni.

"Ţin, însă, să precizez că acest ordin este o undă verde dată curăţeniei de primăvară pentru toate unităţile administrativ-teritoriale. Îi invit pe domnii primari, mulţi dintre ei aflaţi la primul mandat, să ia în serios lucrările ce trebuie făcute în această perioadă, astfel încât să nu aibă neplăceri în urma verificărilor pe care anumite instituţii deconcentrate le vor face. Totodată, îi rog pe reprezentanţii Gărzii de Mediu, Direcţiei Sanitar – Veterinare, ai SGA-ului, ai DSP-ului, să ofere consiliere întâi de toate şi să prefere, pentru început,  avertismentele în locul amenzilor" , a declarat prefectul Dan Nechifor. 

De altfel, cele două părţi se vor întâlni vineri la Prefectură, când a fost programată o şedinţă cu toţii primari din judeţ, alături de reprezentanţii unor instituţii de control şi nu numai.

Dacă pentru UAT- uri cele mai importante obiective sunt salubrizarea cursurilor de apă, a şanţurilor şi rigolelor, pentru evitarea inundaţiilor, salubrizarea drumurilor, staţiilor auto, a parcurilor, igienizarea punctelor de precolectare şi desfiinţarea depozitelor necontrolate de deşeuri, în ceea ce-i priveşte pe cetăţeni, una dintre cele mai spinoase probleme va fi, în perioada următoare, depunerea selectivă a deşeurilor. 

"Va fi nevoie de îmbunătăţirea abordării acestui aspect, fără de care vom plăti cu toţii din propriile buzunare", a afirmat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Majorarea tarifului pentru salubritate, cerută de cinci ori de Urban Serv

astăzi, 13:50
756

Societatea Urban Serv nu a primit niciun răspuns de la autoritatea locală vizavi de solicitarea de majorare a tarifului pentru operaţiunile de salubrizare de pe străzile din municipiul Botoşani, ...

Sume propuse spre a fi repartizate primăriilor din judeţ, din cota de TVA şi impozitul pe venit

astăzi, 13:10
825

Aceste sume sunt destinate pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare. Sumele propuse pentru fiecare u...

Contractele pentru deszăpezirea drumurilor judeţene încă nu au fost semnate

astăzi, 12:35
322

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoşani nu a încheiat nici până la această dată contractele pentru activitatea de pe drumurile judeţene în perioada sezonului rece. ...