Orașul Botoșani, văzut ca în filmele cu mafioți de către un consilier local, din cauza gunoiului

Orașul Botoșani, văzut ca în filmele cu mafioți de către un consilier local, din cauza gunoiului

Modul în care se colectează deșeurile din municipiul Botoșani, de către societatea Urban Serv, a fost criticat de un consilier local.

Eugen Țurcanu a spus că a primit sesizări de la mai mulți cetățeni din oraș care s-au plâns de faptul că la platformele de colectare nu sunt suficiente containere, motiv pentru care se adună munți de gunoaie pe lângă acestea.

Alesul municipal a cerut să fie suplimentat numărul acestor containere pentru a se face o colectare civilizată și pentru ca în cartiere să fie curățenie. 

"Gunoiul în Botoșani mai multe se ridică decât se colectează. Am o amintire din filme cum vedeam prin Palermo, Sicilia, mafioți care stăteau pe munți de gunoaie și controlau, am ajuns și noi la Botoșani  în filme cu mafioți, să ne invadeze munții de gunoaie. Oamenii cu care mă întâlnesc tot îmi spun să spunem mai multe pubele în condominii măcar să nu mai fie munți de gunoaie la întâmplare și să fie preluate deșeurile în mod civilizat. Sunt zone în care pot fi puse în plus pentru a fi colectat gunoiul în mod civilizat", a spus Eugen Țurcanu.

O altă problemă legată de deșeuri a fost adusă în atenție și de consilierul local Vasile Chiru. Acesta a spus că mulți botoșăneni obișnuiesc să arunce, din comoditate, gunoiul la coșurile stradale și a cerut luarea unor măsuri pentru ca astfel de practici să fie oprite. 

"Este la modă ca umilii noștri cetățeni care pleacă la serviciu dimineața în loc să își ducă gunoiul în locurile special amenajate lasă pungile cu gunoi menajer pe lângă acele coșuri de gunoi stradale. Nu știu dacă este frumos, dar în fiecare dimineață în zona în care mă deplasez eu la serviciu din Primăveiri până în zona Colegiului A.T. Laurian numai asemenea pungi cu gunoi la fiecare coș stradal sunt. Mai sunt unii care dau cu piciorul și le împrăștie", a spus Vasile Chiru. 

 

 

Spune-ne opinia ta