Operatori de salubritate din județ, lăsați fără obiectul muncii!

O parte dintre firmele care au câștigat licitația pentru colectarea și transportul deșeurilor de pe raza județului Botoșani, licitație organizată în cadrul masterplanului, au început deja să opereze pe zonele pentru care au concurat. Pentru operatorii locali de salubritate care desfășurau activitate pe această zonă este însă o veste proastă, pentru că rămân fără obiectul muncii. 

Operatori de salubritate din județ, lăsați fără obiectul muncii!

Potrivit lui Liviu Toma, viepreședintele Consiliului Județean Botoșani, începând cu data de 1 februarie, societatea Diasil, cea care administreză și depozitul de la Stăuceni, a început să colecteze deșeurile din zona 3, respectiv orașul Ștefănești și alte opt comune. 

În perioada imediat următoare se vor semna contractele și pentru zona 1-Dorohoi, Darabani, și zona 4-municipiul Botoșani, orașul Bucecea, și mai multe comune, unde licitațiile au fost câștigate de Floorconstruct, respectiv societatea Urban Serv.

Pentru zonele 2 și 5, Săveni și Flămânzi, licitația  a fost câștigată tot de societatea Diasil, dar în acest caz există o contestație la Curtea de Apel Suceava. 

"După ce se semnează contractul urmează o perioadă de maxim 56 de zile perioada de mobilizare. Contractul este pe perioadă de opt ani de zile. Urban Serv cu siguranță va trebui să își dimenzioneze organigrama să acopere toată zona 4.  Există și un calendar, comunicarea către UAT-uri a deciziilor Comisiei Naționale de Soluționare a Contestațiilor, care mai apoi vor trebui să elibereze hotărâri de mandatare a reprezentantului pentru avizare tarife, iar ADI Eco Proces, prin AGA, va  aviza tarifele. Se vine cu un tarif mai mic, adjudecarea prin licitație înseamnă un tarif mai mic", a precizat Liviu Toma

Semnarea acestor contracte, cu noile firme care au câștigat licitațiile în cadrul masterplanului pe deșeuri, reprezintă o lovitură pentru operatorii de salubritate mai mici de la nivel local, care nu vor mai putea desfășura activitate. În plus, noii câștigători nu pot subcontracta.

"Masterplanul a fost gândit în așa fel încât delegarea serviciilor să se facă prin licitație și s-a dat posibilitatea tuturor firmelor să participe, să se asocieze", a mai spus vicepreședintele Consiliului Județean. 
 

 

 

Spune-ne opinia ta