Ocuparea funcțiilor publice se va face printr-un examen național de recrutare, a decis Guvernul

Ocuparea funcțiilor publice se va face printr-un examen național de recrutare, a decis Guvernul
Accesul la funcția publică se va face, în curând, printr-o procedură nouă, care va presupune o etapă premergătoare concursului pe post. Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență a Guvernului adoptat marți de Executiv, accesul la funcția publică va presupune, întâi de toate, susținerea unui concurs național de recrutare.
 
Proiectul de OUG privind Codul administrativ al României, adoptat marți de Executiv, cuprinde, între multe alte prevederi, și o schimbare de optică în privința accesului la funcția publică. Ca să ajungă să intre în vigoare, documentul are nevoie și de publicarea în Monitorul Oficial.
 
Optica nouă privind examenele de acces în funcție publică este următoarea: într-o primă etapă, cea de recrutare, cei interesați vor susține un examen național și, dacă vor fi admiși, vor putea participa, timp de trei ani, la concursurile pentru accesul pe post. Diferența față de situația actuală e majoră, pentru că Legea nr. 188/1999 (actuala reglementare a funcționarilor publici) nu conține această etapă de recrutare, ci doar concursurile pe post.
 
Concursul național de recrutare se va face pe baza unui plan de recrutare elaborat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici și care se va face pentru trei ani, plan care va trebui aprobat de Guvern și care va avea în vedere, în primul rând, necesarul de oameni la nivelul autorităților și instituțiilor publice.
 
Atenție! Proiectul de OUG NU se aplică momentan. Acesta trebuie publicat în Monitorul Oficial ca să intre în vigoare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Loc de dat cu... Epigrama (L)

astăzi, 10:22
24

În 2016, la editura „ATEC” din Focşani a apărut, într-o ediţie îngrijită de Gheorghe Andrei Neagu, o „Antologie de epigrame”. Volumul, după cum precizeaz...

A crescut numărul de sancționări date șoferilor de Locală în această săptămână - "Nu am pierdut niciun proces până acum"

astăzi, 09:29
160

Poliția Locală din Botoșani a sancționat peste 70 de conducători auto care au parcat sau au staționat neregulamentar, în perioada 14-19 iulie.Conform spuselor directorului instituției, nu ...

FC Botoșani, locul doi în prima ligă după victoria de ieri cu FC Voluntari

astăzi, 08:02
253

Botoșaniul a început foarte bine campionatul, reușind ca după victoria de ieri să fie pe locul doi în clasamentul primei ligi de fotbal din România.După egalul cu Astra din ...