O școală din Bucecea a intrat în șantier. Va fi dotată și modernizată

O școală din Bucecea a intrat în șantier. Va fi dotată și modernizată

Fostul subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării și candidatul PSD la alegerile pentru funcția de primar al orașului Bucecea, Angel Gheorghiu, a anunțat o nouă investiție care se derulează în orașul Bucecea. Este vorba despre modernizarea Școlii cu clasele I-VIII, având o finanțare de la Ministerul Dezvoltării Regionale în valoare de 2,3 milioane de lei, adică circa 500.000 de euro.

Școala are parter și un etaj și va beneficia de dotări moderne, cu opt săli de clasă și va deservi unui număr de aproximativ 200 elevi.

„Această investiție se adaugă celorlalte din anii precedenți (sală de festivități, acoperiș la Liceul Tehnologic Bucecea, reabilitare săli de clasă, amenajare muzeu ale științelor naturii, amenajări de toalete, dotări ale laboratorului de informatică, montare de camere pentru asigurarea securității, achiziție de cărți, etc)”, a transmis Angel Gheorghiu.

De asemenea, elevii cu rezultate deosebite la învățătură, au fost premiați în cadrul unei festivități la Liceul Tehnologic Bucecea de către primarul Andron Țîmpău, în urma aprobării unei Hotărâri a Consiliului Local care prevede premierea elevilor care au obținut note peste 9 la examenul de bacalaureat și evaluarea națională.

Totodată, conducerea Liceului Tehnologic Bucecea a obținut, în cadrul Proiectului Rose 2017-2021, o finanțare în valoare de 25.000 euro pentru achiziția de echipamente necesare desfășurării activităților școlare online.

Începând cu luna septembrie poate fi accesată platforma educațională G Suite de către elevii și cadre didactice din Bucecea. Liceul Tehnologic Bucecea a achiziționat domeniul.ro pentru activarea și instalarea acestei platforme. Fiecare profesor și elev va primi un cont pe liceulbucecea.ro pentru a desfășura activitatea online.

„Sper ca tot ceea ce se face ca administrație prin investiții în infrastructura școlară, să se răsfrângă asupra calității actului educațional și mai ales asupra rezultatelor merituoase, cu care orașul nostru se poate mândri în fiecare an. Dincolo de recompensele financiare care ne propunem să fie acordate anual, este vorba de o recunoaștere în primul rând morală din partea comunității, pentru eforturile elevilor, cadrelor didactice și nu în ultimul rând părinților în obținerea acestor rezultate”, a completat Angel Gheorghiu, candidatul PSD pentru funcția de primar al orașului Bucecea.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
90

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
60

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
212

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...