Amendă uriașă pentru o primărie din judeţul Botoşani!

O primărie din judeţul Botoşani a primit o sancţiune usturătoare din partea Administraţiei Bazinală de Apă Prut-Bârlad, după ce s-a constatat că nu folosea staţia de epurare şi apele uzate erau deversate direct în pârâul Podriga. 

Amendă uriașă pentru o primărie din judeţul Botoşani!

Inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad au efectuat, în toamna anului trecut, un control la Primăria Drăguşeni şi au constatat că staţia de epurare nu era pusă în funcţiune, iar apa uzată neepurată colectată prin sistemul de canalizare era stocată în bazinul de omogenizare și evacuată direct în cursul de apă Podriga, fără a fi epurată în prealabil. 

Controlul a venit după ce inspectorii, la controale anterioare, au trasat mai multe sarcini Unităţii Administrativ-Teritoriale, respectiv punerea în funcţiune a staţiei de pompare ape uzate şi staţiei de epurare şi efectuarea de analize la apele uzate. 

Amenda dispusă s-a ridicat la suma de 35.000 de lei, iar Primăria a contestat procesul-verbal în instanţă. Reprezentanţii instituţiei au precizat că lucrările de racordare a populaţiei la sistemul de canalizare nu au fost executate din lipsa fondurilor acestora, fiind executate 3 puţuri de mare adâncime. 

În motivare s-a mai trecut şi faptul că inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad nu au întocmit la data constatărilor procesul verbal de sancţionare, ci l-au trimis ulterior prin poştă, astfel încât nimeni din cadrul instituţiei nu a putut formula obiecţii. 

În instanţă s-a constatat că acţiunea de constatare a procesului-verbal a fost depusă tardiv, fiind înregistrată la Judecătoria Săveni la 6 zile după termenul legal, iar drept urmare judecătorul a respins acţiunea. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
7

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
18

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
35

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...