O porţiune din strada Primăverii se transformă, din nou, în şantier!

Trotuarele recent reabilitate de pe strada Primăverii, din municipiul Botoşani, dar şi o porţiune din carosabil, vor fi din nou sparte. 

O porţiune din strada Primăverii se transformă, din nou, în şantier!

Reprezentanţii primăriei au fost informaţi de compania de distribuţie a gazului că în vara acestui an vor să schimbe o conductă care trece pe strada Primăverii, motiv pentru care vor trebui  să intervină în zone unde au fost deja executate lucrări de reabilitare şi modernizare.

Şantierul va fi deschis pe porţiunea cuprinsă între intersecţia cu strada Octav Onicescu şi intersecţia cu strada Mihail Kogălniceanu.

Cum se întâmplă mai mereu, nu există o corelare a lucrărilor care se fac de către autorităţile locale şi furnizorii de utiliăţi, motiv pentru care nici bine nu se repară ceva că se şi strică.

“Pe strada Primăverii având în vedere avariile dese la conducta existentă de gaz, o conductă veche din oţel, firma Delgaz Grid, fosta firmă E.on, o înlocuieşte pe banii ei cu una din polietilenă. Lucrarea va începe la vară, deocamdată este în faza de proiectare. Va fi pe trotuare, practic trotuarele din pavele vor fi demontate, se scoate conducta veche şi se montează cea nouă, se fac toate branşamentele după care se readuce trotuarul la starea iniţială. Au fost întrebaţi când a început reabilitarea pe Primăverii dacă au în plan vreo investiţie, răspunsul primit a fost că nu au intenţia să schimbe conducta, între timp s-au răzgâîndit din cauza faptului că sunt avarii multe şi au decis să o înlocuiescă”, a precizat viceprimarul Marian Murariu.

Edilul a spus că primăria va da aviz pentru executarea investiţiei.

“Este în beneficiul cetăţenilor şi vom da acord, ţine de siguranţă. Vom fi extraordinar de atenţi şi vom monitoriza ca trotuarele să fie aduse la forma iniţială. Trotuarele sunt încă în garanţie dar pe perioada lucrărilor încetează garanţia”, a mai precizat viceprimarul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Peste 5 milioane de lei primite de judeţul Botoşani la rectificarea bugetară. Unde se duc banii!

astăzi, 16:22
587

În urma rectificării bugetare ce a fost operată la nivel central judeţului Botoşani i-a fost alocată suma de 5.181 milioane de lei, din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru ...

Şeful ISU Botoşani, către directorii de şcoli: "Nu este ISU împotriva eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu, dar nu putem să..."

astăzi, 13:40
553

Col. Cristian Amarandei, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a precizat că din cele 508 unităţi de învăţământ de pe raza judeţului, în urma verific...

Ajutor cerut prefectului de sinistraţii de pe Primăverii. "Dacă se va stabili că neglijenţa e cauza exploziei, problema nu e bună"

astăzi, 12:59
658

Oamenii i-au cerut reprezentantului Guvernului în teritoriu să facă demersuri în vederea obţinerii unor fonduri de la nivel central cu care să fie achitate lucrările de consolidare ca...