O porţiune din strada Primăverii se transformă, din nou, în şantier!

Trotuarele recent reabilitate de pe strada Primăverii, din municipiul Botoşani, dar şi o porţiune din carosabil, vor fi din nou sparte. 

O porţiune din strada Primăverii se transformă, din nou, în şantier!

Reprezentanţii primăriei au fost informaţi de compania de distribuţie a gazului că în vara acestui an vor să schimbe o conductă care trece pe strada Primăverii, motiv pentru care vor trebui  să intervină în zone unde au fost deja executate lucrări de reabilitare şi modernizare.

Şantierul va fi deschis pe porţiunea cuprinsă între intersecţia cu strada Octav Onicescu şi intersecţia cu strada Mihail Kogălniceanu.

Cum se întâmplă mai mereu, nu există o corelare a lucrărilor care se fac de către autorităţile locale şi furnizorii de utiliăţi, motiv pentru care nici bine nu se repară ceva că se şi strică.

“Pe strada Primăverii având în vedere avariile dese la conducta existentă de gaz, o conductă veche din oţel, firma Delgaz Grid, fosta firmă E.on, o înlocuieşte pe banii ei cu una din polietilenă. Lucrarea va începe la vară, deocamdată este în faza de proiectare. Va fi pe trotuare, practic trotuarele din pavele vor fi demontate, se scoate conducta veche şi se montează cea nouă, se fac toate branşamentele după care se readuce trotuarul la starea iniţială. Au fost întrebaţi când a început reabilitarea pe Primăverii dacă au în plan vreo investiţie, răspunsul primit a fost că nu au intenţia să schimbe conducta, între timp s-au răzgâîndit din cauza faptului că sunt avarii multe şi au decis să o înlocuiescă”, a precizat viceprimarul Marian Murariu.

Edilul a spus că primăria va da aviz pentru executarea investiţiei.

“Este în beneficiul cetăţenilor şi vom da acord, ţine de siguranţă. Vom fi extraordinar de atenţi şi vom monitoriza ca trotuarele să fie aduse la forma iniţială. Trotuarele sunt încă în garanţie dar pe perioada lucrărilor încetează garanţia”, a mai precizat viceprimarul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

astăzi, 12:29
506

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1527

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...

Învingătorii născuţi la Maternitatea Botoşani, sărbătoriţi de cadrele medicale – FOTO

Vineri, 17 Noiembrie 2017
6526

Bucuria şi seninătatea de pe chipurile micuţilor nu trădează nicio clipă faptul că, atunci când au venit pe lume, unii au fost la un pas de moarte, doar mamele fiind cele care încă...