O nouă etapă pentru investițiile A.N.L. la Botoșani. 20 de apartamente vor fi construite pentru angajaţii din sănătate

Agenția Națională pentru Locuințe (A.N.L.) parcurge o nouă etapă în procesul de realizare, la Botoșani, a obiectivului de investiții: Construcții de locuințe pentru tineri – specialiști în sănătate, destinate închirierii, prin Programul ANL. 

O nouă etapă pentru investițiile A.N.L. la Botoșani. 20 de apartamente vor fi construite pentru angajaţii din sănătate

În acest sens, în data de 17 octombrie 2017, se intenționează postarea, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), de către ANL București, a serviciilor de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul sus-menționat, situat în Str. Stefan cel Mare nr.39, din municipiul Botoșani.

Consiliul Județean Botoșani se va preocupa de Proiectare si execuție lucrări ce privesc Utilitățile (inclusiv branșamente) și dotările tehnico-edilitare (apă, canalizare, energie termică, electrică, gaze , telefonie, căi de acces, alei pietonale, spații verzi, împrejmuire) până la limita exterioară a perimetrului destinat construcției de locuințe.

Consiliul Județean Botoșani, urmare solicitărilor Spitalului Județean Botoșani, și conform corespondenței purtate cu Agenția Națională pentru Locuințe, a propus construirea, pe terenul disponibilizat în strada Ștefan cel Mare, a 40 de unități locative (apartamente) finanțate și executate în două etape.

În prima etapă vor fi finanțate 20 de unități locative (apartamente), într-un bloc cu regim de înălțime S+ P +3 E, care va cuprinde apartamente cu una și două camere, pentru care termenul estimat de realizare este finalul anului 2018.

”Realizarea obiectivului de investiții respectiv ( Construcții de locuințe pentru tineri – specialisti în sănătate, destinate închirierii, prin Programul ANL) la nivelul județului Botoșani ar constitui un motiv în plus pentru a stimula tânăra generație de medici să profeseze în cadrul Spitalului Județean de Urgență ,,Mavromati”. Consider că deficitul de medici trebuie acoperit iar a le oferi o locuință poate constitui o motivație suplimentară de a reveni sau de a se stabili la Botoșani. Totodată, apreciem că implementarea acestui proiect va duce la dezvoltarea sectorului construcţiilor şi totodată, la producţia de bunuri şi servicii, prin crearea de noi locuri de muncă atât pe durata executării lucrărilor de construcții, cât și după punerea în folosință a obiectivului”, a declarat Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean.

Comunicat de presă Consiliul Judeţean Botoşani 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
117

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
706

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
239

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...