O nouă bătălie în instanţă pentru nocturna de pe Stadionul Municipal!

Firma care a executat lucrările la nocturna de pe Stadionul Municipal Botoşani a acţionat în judecată Direcţia Servicii Publice Sport şi Agrement (DSPSA), solicitând plata unei sume destul de mari de bani, pe motiv că nu s-ar fi făcut anumite decontări la timp.

O nouă bătălie în instanţă pentru nocturna de pe Stadionul Municipal!

Procesul s-a judecat în primă instanţă la Judecătoria Botoşani iar magistraţii au dat câştig de cauză Direcţiei din subordinea primăriei, dar reprezentanţii firmei Energobit, cea care a executat lucrările la nocturnă, au atacat decizia instanţei şi au cerut şi mai mulţi bani.

Societatea ar fi executat mai multe lucrări pe care nu a putut să le justifice, în documente s-au strecurat greșeli iar acum vor să obțină bani pentru intervențiile respective.

Direcția de Servicii Publice Sport și Agrement a depus documentele justificative și așteaptă pronunțarea definitivă a instanței.

“Am avut în luna decembrie un proces cu firma Energobit SA din Cluj, care ne-a dat în judecată cerând să le virăm o sumă de bani destul de impresionantă. Au cerut majorări şi penalităţi de vreo 290.000 de lei pentru, zic ei, neplata unor facturi la timp. Noi am ajutat firma aceasta cât am putut de mult în urma controlului Curţii de Conturi din 2015 în care a trebuit să dăm jos anumite situaţii de lucrări că nu erau conforme, dar lucrurile s-au remediat în timp şi am făcut tot posibilul să rezolvăm aceste aspecte să fim în concordanţă şi cu prevederile legale invocate de Curtea de Conturi, dar ei nu au înţeles nimic din procesul din decembrie şi au făcut acum apel solicitând să le dăm nişte majorări şi penalităţi în sumă şi mai mare, undeva la 310.00 lei. Am trimis înscrisurile către instanţă să ne apărăm şi aşteptăm rezultatul procesului”, a declarat Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA.

Firma din Cluj a încasat de la Primăria Botoşani nu mai puțin de 5 milioane de lei pentru instalația de nocturnă și de încălzire a gazonului de la Stadionul Municipal.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cetățenii au crezut că e beat, însă medicii au chemat poliția când l-au căutat în buzunare!

astăzi, 22:21
558

Cetățenii din zona Primăverii, din municipiul Botoșani, au sunat la 112 după ce l-au observat pe tânărul de 25 de ani manifestând o stare aproape de leșin.Dacă inițial au crez...

Cadre medicale chemate pentru bicicliști răniți în accidente rutiere!

astăzi, 21:27
135

Tot mai dese sunt incidentele în care sunt implicați bicicliștii, de multe ori cu consecințe grave, fapt care dovedește că persoanele care folosesc acest mijloc pentru deplasare nu conștie...

Ce se întâmplă cu duplicatul cărţii de identitate a maşinii

astăzi, 20:10
375

Un proiect promulgat din luna mai a intrat în vigoare luni, pe 16 iulie. Este vorba despre Legea nr. 109/2018 care modifică o Ordonanță a Guvernului din anul 2000 și care a apărut deja &ici...