O nouă bătălie în instanţă pentru nocturna de pe Stadionul Municipal!

Firma care a executat lucrările la nocturna de pe Stadionul Municipal Botoşani a acţionat în judecată Direcţia Servicii Publice Sport şi Agrement (DSPSA), solicitând plata unei sume destul de mari de bani, pe motiv că nu s-ar fi făcut anumite decontări la timp.

O nouă bătălie în instanţă pentru nocturna de pe Stadionul Municipal!

Procesul s-a judecat în primă instanţă la Judecătoria Botoşani iar magistraţii au dat câştig de cauză Direcţiei din subordinea primăriei, dar reprezentanţii firmei Energobit, cea care a executat lucrările la nocturnă, au atacat decizia instanţei şi au cerut şi mai mulţi bani.

Societatea ar fi executat mai multe lucrări pe care nu a putut să le justifice, în documente s-au strecurat greșeli iar acum vor să obțină bani pentru intervențiile respective.

Direcția de Servicii Publice Sport și Agrement a depus documentele justificative și așteaptă pronunțarea definitivă a instanței.

“Am avut în luna decembrie un proces cu firma Energobit SA din Cluj, care ne-a dat în judecată cerând să le virăm o sumă de bani destul de impresionantă. Au cerut majorări şi penalităţi de vreo 290.000 de lei pentru, zic ei, neplata unor facturi la timp. Noi am ajutat firma aceasta cât am putut de mult în urma controlului Curţii de Conturi din 2015 în care a trebuit să dăm jos anumite situaţii de lucrări că nu erau conforme, dar lucrurile s-au remediat în timp şi am făcut tot posibilul să rezolvăm aceste aspecte să fim în concordanţă şi cu prevederile legale invocate de Curtea de Conturi, dar ei nu au înţeles nimic din procesul din decembrie şi au făcut acum apel solicitând să le dăm nişte majorări şi penalităţi în sumă şi mai mare, undeva la 310.00 lei. Am trimis înscrisurile către instanţă să ne apărăm şi aşteptăm rezultatul procesului”, a declarat Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA.

Firma din Cluj a încasat de la Primăria Botoşani nu mai puțin de 5 milioane de lei pentru instalația de nocturnă și de încălzire a gazonului de la Stadionul Municipal.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit istoricul Dinu Giurescu, membru al Academiei Române! VIDEO

astăzi, 19:04
26

Istoricul Dinu Giurescu, membru al Academiei Romane, a incetat din viata marti, la varsta de 91 de ani. Informatia a fost confirmata pentru Mediafax de Academia Romana. Nascut la 15 februari...

VIDEO - Valeriu Iftime: "Companiile private vor trebui să se gândească foarte serios cum vor motiva oamenii ca să rămână la ele"

astăzi, 17:45
147

Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani, a făcut marți o radiografie dureroasă a mediului de afaceri botoșănean. În primul rând, sp...

Deputatul PSD Tamara Ciofu a prezentat demersurile realizate pentru reducerea mortalității infantile în cadrul dezbaterii organizate de Salvați Copiii România și Ministerul Sănătății

astăzi, 16:42
87

Deputatul PSD Tamara Ciofu, vicepreședinte al Comisiei pentru drepturile omului și medic pediatru cu o experiență de peste 30 de ani în domeniu a primit invitația de a participa la dezbater...