O mie de medici veterinari protesteaza astazi in fata Guvernului!

O mie de medici veterinari protesteaza astazi in fata Guvernului!

O mie de medici veterinari din intreaga tara vor protesta, vineri, in fata sediului Guvernului. Nemultumirile specialistilor tin, in principal, de faptul ca, in loc sa le usureze munca, institutiile statului mai degraba le-o ingreuneaza.

Intre orele 9.00 si 11.00, circa 50 de medici veterinari - adica membrii Consiliului National al Colegiului Medicilor din Romania - vor picheta sediul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) din Piata Presei Libere.

Ulterior, intre orele 12.00 - 14.00, aproximativ 1.000 de medici veterinari sunt asteptati in fata Guvernului, la un protest de amploare, organizat tot la initiativa Colegiului Medicilor Veterinari din Romania.

Printre altele, medicii veterinari cer reluarea controalelor de primavara din gospodarii (pe care ANSVSA le-a amanat, in premiera, in acest an), dar si materiale platite de stat pentru desfasurarea activitatilor in zonele cu pesta porcina africana (PPA) . In plus, medicii vor legi care sa restrictioneze vanzarea necontrolata de medicamente sanitare-veterinare.

Totodata, medicii veterinari mai cer acces la programe care sa le usureze munca, dar si sa fie platiti intr-un mod echitabil, in functie de competente.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Loc de dat cu… EPIGRAMA (XXIV)

Duminică, 20 Ianuarie 2019
124

Începând cu acest grupaj, vom publica dialogul avut cu epigramistul MIHAI HAIVAS:Școala generală Cristinești  (clasele I - VII) - 1948 - 1955Liceul nr. 1 Dorohoi( acum Co...

A ajuns în comă la spital, după ce s-a prăbușit în fața barului!

Duminică, 20 Ianuarie 2019
2398

Băutura l-a dus până aproape de moarte! Un tânăr din Todireni, județul Botoșani, a băut duminică dimineață într-un bar din sat, consumând o cantitate mare de alcool.&n...

Eclipsă totală de Lună la noapte! La ce oră va fi vizibilă Super-Luna Sângerie

Duminică, 20 Ianuarie 2019
749

Eclipsa totală de Lună, Lună Sângerie a lupului, evenimentul astral care va zgudui mentalități cărora le venise timpul să fie spulberate. În noaptea de 20 spre 21 ianuarie,...