O mie de medici veterinari protesteaza astazi in fata Guvernului!

O mie de medici veterinari protesteaza astazi in fata Guvernului!

O mie de medici veterinari din intreaga tara vor protesta, vineri, in fata sediului Guvernului. Nemultumirile specialistilor tin, in principal, de faptul ca, in loc sa le usureze munca, institutiile statului mai degraba le-o ingreuneaza.

Intre orele 9.00 si 11.00, circa 50 de medici veterinari - adica membrii Consiliului National al Colegiului Medicilor din Romania - vor picheta sediul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) din Piata Presei Libere.

Ulterior, intre orele 12.00 - 14.00, aproximativ 1.000 de medici veterinari sunt asteptati in fata Guvernului, la un protest de amploare, organizat tot la initiativa Colegiului Medicilor Veterinari din Romania.

Printre altele, medicii veterinari cer reluarea controalelor de primavara din gospodarii (pe care ANSVSA le-a amanat, in premiera, in acest an), dar si materiale platite de stat pentru desfasurarea activitatilor in zonele cu pesta porcina africana (PPA) . In plus, medicii vor legi care sa restrictioneze vanzarea necontrolata de medicamente sanitare-veterinare.

Totodata, medicii veterinari mai cer acces la programe care sa le usureze munca, dar si sa fie platiti intr-un mod echitabil, in functie de competente.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Funcţie de conducere a IJSU Botoşani, ocupată prin concurs

Vineri, 16 Noiembrie 2018
559

Colonelul Dan Decebal Murariu a obţinut nota finală 8,90 la concursul pentru ocuparea postului de prim adjunct al inspectorului şef al IJSU, organizat de structura centrală.Urmează ca ofiţer...

Copii născuţi înainte de termen, sărbătoriţi la Maternitate- FOTO

Vineri, 16 Noiembrie 2018
718

Au fost momente emoţionante astăzi în maternitatea botoşăneană, unde a fost "vernisată" o expoziţie foto unică şi a avut loc o întâlnire cu micuţii care au venit ...

Liviu Ciubotariu, noul antrenor principal al FC Botoșani

Vineri, 16 Noiembrie 2018
466

Tehnicianul în vârstă de 47 de ani a semnat pe un an și jumătate cu FC Botoșani și se întoarce în fotbalul românesc după o perioadă de trei ani și jumătate &icir...