O laboranta de la Spitalul Judetean cere in instanta anularea unui concurs

O laboranta de la Spitalul Judetean cere in instanta anularea unui concurs
Liliana Carligeanu, laboranta la Spitalul Judetean Mavromati, a actionat in instanta unitatea medicala, solicitand anularea unui concurs si acordarea mai multor drepturi.

Laboranta, in varsta de 41 de ani, a participat in urma cu cateva luni la un examen organizat de Spitalul Judetean, concurs pe care l-a pierdut.

In laborator activau 30 de persoane, iar printr-o decizie a conducerii, opt angajati urmau sa fie detasati in noul laborator destinat Unitatii de Primire a Urgentelor, unde ar fi beneficiat de un spor de 100%. S-a organizat o testare, in urma careia opt salariati au fost transferati la noul laborator.

Liliana Carligeanu nu a trecut de acest test, insa reclama faptul ca multe dintre intrebari nu erau cuprinse de biografia recomandata. Laboranta solicita acum anularea testarii, dar si decontarea transportului de la Saveni. Carligeanu spune ca, in anul 2003, postul sau de la spitalul Saveni a fost restructurat si s-a tranferat la unitatea medicala a judetului.

De atunci este nevoita sa cheltuiasca zilnic cate 12 lei pe transport, bani care ar trebui suportati de unitatea angajatoare. Laboranta spune ca esecul din urma cu cateva luni a afectat-o si psihic, astfel incat a solicitat de la angajator plata unor daune morale de 20.000 lei.

De asemenea, femeia mai face referire si la antidotul care li se acorda persoanelor care lucreaza in mediul respectiv, jumatate de litru de lapte pe zi, si care nu a fost asigurat de angajator, asa cum prevede legislatia. In total, contravaloarea drepturilor solicitate ajunge la aproape 50.000 lei. Imi caut dreptatea in instanta.

Daca nu voi avea castig de cauza, voi ataca hotararea si voi merge pana ce mi se va face dreptate, a declarat Liliana Carligeanu.

Oficialii din Spitalul Judetean spun, insa, ca procesul nu poate fi pierdut de unitatea medicala, pentru ca toate conditiile de organizare a concursului au fost indeplinite.

Din punctul nostru de vedere examenul s-a desfasurat conform legii. Asteptam instanta sa se decida, a precizat Victor Nitu, seful departamentului juridic al Spitalului Judetean Mavromati. Juristul adauga, insa, ca este pregatit pentru orice fel de rezultat si ca va ataca hotararile in instantele superioare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
82

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
46

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
51

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...