O anonima ingheata din nou contractele pentru deszapezire la Botosani!

O anonima ingheata din nou contractele pentru deszapezire la Botosani!
Anonima cu bucluc! Licitatia pentru desemnarea firmei care va prelua serviciile de deszapezire ia o alta turnura.

Sefii judetului s-au trezit in aceste zile cu o sesizare anonima, referitor la faptul ca asocierea dintre MBB si Societatea de Drumuri si Poduri nu este apta pentru administrarea drumurilor judetene in iarna 2008 - 2009, intrucat nu dispune de utilajele necesare, pe care legislatia in domeniu le impune.

Sesizarea este adresata Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Institutia Prefectului, Consiliul Judetean, Directia Judeteana pentru Drumuri si Poduri, dar si catre Directia Nationala Anticoruptie.

In cele relatate, se semnaleaza faptul ca autoritatile incearca incheierea unui contract cu o firma care nu dispune de dotarile necesare activitatii de deszapezire, desi reprezentantii MBB si ai Societatii de Drumuri si Poduri au declarat pe propria raspundere ca detin utilaje specifice acestei activitati.

Legislatia prevede ca in perioada 1 -20 noiembrie sa se verifice obligatoriu stadiul pregatirilor. La Directia Judeteana de Drumuri si Poduri, Gabriel Gontaru, director interimar, spune ca utilajele exista si ca ele se afla in baze si in garaje.

Are cine interveni in caz de ninsoare, nu se pune problemea! Inventarierea utilajelor se va face cu toata corectitudinea. Va asigur ca aici nu exista nici o implicare politica. Contractul este semnat, utilajele trebuie reglate cu cele de la DJDP, a precizat Gontaru.

Directorul DJDP mai spune ca firma care a castigat licitatia oricum are contract pana pe 17 decembrie 2008, cand se va organiza o noua licitatie.

Din moment ce am avut o singura firma care a executat lucrarile de deszapezire, e greu acum sa ai toate genurile de utilaje prevazute in contract. Nu mai e o problema de valoare a investitiei, ci sa dispuna de utilajele necesare. Le e greu sa se acomodeze ca sa intre in pielea DJDP, a mai precizat Gabriel Gontaru.

De altfel, directorul DJDP este linistit si pentru ca, spune el, vremea ne pasuieste.

Toata ziua stam cu ochii pe net! Se pare ca vremea ne mai pasuieste pana pe 15 decembrie, ne asigura Gontaru.

De partea cealalta, prefectul Gheorghe Sorescu a spus ca nu avea cunostinta de aceasta sesizare. Insa, fiind vorba despre niste acuzatii, chiar daca sosite printr-o anonima, se va dispune o verificare de urgenta.

Verificare pe care Sorescu, in calitate de sef al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, o va transmite sefului ISU, pentru a se stabili daca aceste utilaje exista cu adevarat sau nu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
11

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...

Tânăr dintr-o comuna din Botoșani, prins conducând sub influența cocainei!

astăzi, 18:07
156

În cursul zilei de luni, 22 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Sucevei un autoturism condus ...