Nova Apaserv vrea să fie scutită de la plata taxei de liberă trecere

Nova Apaserv vrea să fie scutită de la plata taxei de liberă trecere

Regulamentul privind organizarea circulaţiei rutiere în municipiului Botoşani, prin care este reglementată şi activitatea de blocare/ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar pe domeniul public, se află în dezbatere publică până la data de 16 octombrie, reprezentanţii municipalităţii primind o solicitare din partea societăţii Nova Apaserv.

Reprezentanţii operatorului de apă au cerut ca maşinile societăţii care intervin la avarii să fie scutite de plata taxei de liberă trecere, pe care în prezent o achită.

“Cei de la Nova Apaserv solicită eliminarea taxei de liberă trecere pentru autovehiculele acestei instituţii care acţionează în scopul remedierii deficienţelor şi avariilor. Invocă o serie de precedente ale unor UAT-uri din ţară. Şi ceilalţi furnizori de utilităţi plătesc. Analizăm solicitarea celor de la Nova Apaserv vizavi de scoaterea acestei taxe. Sunt mai multe variante de plată a acestei taxe, se poate plăti pentru o zi, pentru un an. Există un careu definit prin Hotărâre de Consiliu Local, este vorba de centrul oraşului acolo unde se percepe această taxă, pe şoseaua de centură nu se percepe”, a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

Cei care doresc să aducă amendamente la regulamentul de circulaţie o pot face până la jumătatea lunii octombrie, regulamentul fiind publicat pe site-ul primăriei.

Delegarea activităţii de gestionare a parcărilor cu plată şi a activităţii ce priveşte maşinile parcate neregulamentar va fi făcută către societatea Eltrans. 

 

Spune-ne opinia ta