Nova Apaserv vrea să fie scutită de la plata taxei de liberă trecere

Nova Apaserv vrea să fie scutită de la plata taxei de liberă trecere

Regulamentul privind organizarea circulaţiei rutiere în municipiului Botoşani, prin care este reglementată şi activitatea de blocare/ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar pe domeniul public, se află în dezbatere publică până la data de 16 octombrie, reprezentanţii municipalităţii primind o solicitare din partea societăţii Nova Apaserv.

Reprezentanţii operatorului de apă au cerut ca maşinile societăţii care intervin la avarii să fie scutite de plata taxei de liberă trecere, pe care în prezent o achită.

“Cei de la Nova Apaserv solicită eliminarea taxei de liberă trecere pentru autovehiculele acestei instituţii care acţionează în scopul remedierii deficienţelor şi avariilor. Invocă o serie de precedente ale unor UAT-uri din ţară. Şi ceilalţi furnizori de utilităţi plătesc. Analizăm solicitarea celor de la Nova Apaserv vizavi de scoaterea acestei taxe. Sunt mai multe variante de plată a acestei taxe, se poate plăti pentru o zi, pentru un an. Există un careu definit prin Hotărâre de Consiliu Local, este vorba de centrul oraşului acolo unde se percepe această taxă, pe şoseaua de centură nu se percepe”, a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

Cei care doresc să aducă amendamente la regulamentul de circulaţie o pot face până la jumătatea lunii octombrie, regulamentul fiind publicat pe site-ul primăriei.

Delegarea activităţii de gestionare a parcărilor cu plată şi a activităţii ce priveşte maşinile parcate neregulamentar va fi făcută către societatea Eltrans. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1437

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
722

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
492

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...