Nova Apaserv va încheia un nou contract cu o firmă de avocatură

Consilierii județeni au aprobat în ultima ședința ordinară ca societatea Nova Apaserv să lucreze în continuare cu o firmă de avocatură, care să reprezinte operatorul în instanță. 

Nova Apaserv va încheia un nou contract cu o firmă de avocatură

Societatea Nova Apaserv a solicitat Consiliului Județean aprobarea contractării de servicii juridice, de consultanță, asistență și reprezentare întructâ actualul contract cu societatea de avocatură este valabil până la data de 11 februarie.

Serviciul juridic din cadrul operatorului de apă a fost externalizat începând cu luna decembrie 2012, de atunci activitatea juridică fiind desfășurată în baza contractelor încheiate cu o firmă de avocatură.

În urma unui control efectuat de Curtea de Conturi în perioada noiembrie-decembrie 2016 au fost identificate aspecte care ar încadra contractul de servicii juridice cu abateri, pe motiv că în cadrul societății Nova Apaserv existau deja posturi de consilier juridic.

Cei de la societată de apă și canal au arătat că salariații cu funcție de consilieri juridici din cadrul unității sunt angajați pe o structură organizatorică care nu este de specialitate juridic, și că nu s-au efectuat cheltuieli duble pe același tipde servicii juridice la nivel de societate.  Într-o ședință anterioară de Consiliu Județean, s-a decis ca denumirea posturilor să fie schimbată pentru a nu mai exista probleme. 

Reprezentanții societății Nova  Apaserv susțin că este necesară contractarea serviciilor unei firme de avocatură din cauza numărului litigiilor în care operatorul este implicat, fiind necesară asigurarea continuității în pricesul decizional..

 

Spune-ne opinia ta