Noul an școlar bate la ușă: autoritățile au discutat monitorizarea video a tuturor unităților de învățământ

Noul an școlar bate la ușă: autoritățile au discutat monitorizarea video a tuturor unităților de învățământ
Întrucât începerea unui nou an școlar este tot mai aproape, autoritățile locale și de ordine publică au demarat acțiunile necesare pentru asigurarea siguranței elevilor și cadrelor didactice în unitățile de învățământ din județ. 
 
În acest sens, subprefectul Daniela Lozneanu a întrunit, joi dimineață, în ședință, Comisia de Siguranță și Prevenirea Delicvenței Juvenile în Școli, cadru în care au fost discutate mai multe probleme, fiind solicitate și propuneri de soluționare a acestora. 
 
Ioan Onuțu, șeful Poliției Locale, a adus în atenția membrilor comisiei problema traficului rutier blocat în majoritatea zonelor din municipiu, în special la orele dimineții, când părinții își aduc copiii la școală cu mașina.
 
Avem mașini parcate pe treceri de pietoni, se creează ambuteiaje”, a povestit Ioan Onuțu, punctând și asupra faptului că în pauzele mari, elevii traversează strada în locuri nepermise, punându-și astfel viața în pericol, dar și că sunt reclamații ale asociațiilor de proprietari și locatarilor de pe scările de bloc unde elevii se refugiază pentru a fuma.
 
Monitorizarea video în incinta și în preajma unităților de învățământ, dar și paza asigurată cu personal au fost alte chestiuni discutate în cadrul comisiei. 
 
Membrii Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) și Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) au preferat să puncteze asupra acțiunilor desfășurate pe două segmente, anume prevenție, prin ample campanii de informare cu privire la siguranța elevilor atât la școală cât și în afara acesteia, respectiv intervenții prin prezența echipajelor în stradă sau la orele de dirigenție. 
 
În concluzie, subprefectul Daniela Lozneanu a solicitat să se insiste în special pe partea de prevenție prin comunicare între instituții de învățământ, părinți, autorități locale și de ordine publică.
 
Ne dorim un an școlar fără evenimente neplăcute, copiii și cadrele didactice să aibă parte de siguranță în unitățile de învățământ iar pe final să se bucure de rezultate deosebite, atât la școală cât și la examene. Este bine ca toți aceștia să știe că există un grup de oameni care veghează la siguranța lor”, a conchis subprefectul Daniela Lozneanu.
 
Oficialul a făcut referire și la cele trei comisii mixte care și-au început activitatea de azi, având ca obiect controale în toate unitățile de învățământ din județ pe partea de siguranță și pregătiri pentru debutul anului școlar 2019 – 2020. Concluziile comisiilor și măsurilor dispuse vor fi prezentate la sfârșitul lunii în curs.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
12

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
130

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
651

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...