Ninge în toată Moldova. Se circulă în condiții de iarnă pe drumurile naționale

Ninge în toată Moldova. Se circulă în condiții de iarnă pe drumurile naționale

La acest moment, circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei se desfășoară în condiții de iarnă, însă fără blocaje cauzate de starea vremii sau a carosabilului, asigură oficialii Direcției Regionale de Drumuri și Poduri.
 
La nivelul DRDP Iași, pe timpul nopții s-a intervenit cu 212 autoutilaje și s-au răspândit 1.936,7 tone de material antiderapant. Carosabilul este umed, cu zăpadă tratată în strat de 0-2 cm, în majoritatea județelor. 

Cerul este acoperit în toată regiunea, cu ninsori moderate în toate județele, fără vânt și cu vizibilitate bună. Temperatura aerului este cuprinsă între -5 grade la Piatra Neamț ți -1 grad la Galați și Focșani. 

Potrivit meteorologilor, până în jurul prânzului se vor semnala precipitații mai ales sub formă de ninsoare, cu strat de zăpadă nou depus, în toate județele. Temporar în estul, centrul și sud-estul țării, pe arii restrânse se vor crea condiții de polei sau ghețuș.

De asemenea, reamintim recomandările polițiștilor botoșăneni pentru șoferii care pleacă la drum:

- Să vă echipați corespunzător autovehiculul pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil etc). Este bine ca din autoturism să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apă potabilă și cel puțin un telefon mobil cu încărcător la priza auto.
- Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos! Nu efectuaţi depăşiri riscante!
-Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climazizare şi dezaburire, pentru a vedea şi a putea şi vizuţi în trafic. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare. 
- Păstraţi o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul care circulă în faţă!
-În situaţia în care rămâneţi în pană pe un sector de drum înzăpezit, scoateţi autovehiculul cât mai în afara părţii carosabile pentru a nu bloca intervenţia utilajelor de deszăpezire şi aprindeţi lămpile de poziţie şi de avarie.
- Pietonilor de recomandăm să evite să circule pe partea carosabilă şi să folosească pentru traversare numai trecerile de pietoni, marcate şi semnalizate, asigurându-se temeinic înainte de a traversa. 
  
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
148

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
78

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
57

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...