Niciun ajutor de la nivel central pentru sinistrații din Primăverii

Niciun ajutor de la nivel central pentru sinistrații din Primăverii

Solicitarea trimisă de autoritățile județene la Ministerul Dezvoltării, acum mai bine de două săptămâni, de a se acorda un sprijin financiar pentru cetățenii care au fost nevoiți să își lase apartamentele, după explozia de pe Primăverii, a rămas fără răspuns.

Prefectul Dan Șlincu a precizat că a fost trimisă o informare cu privire la situația imobilului și a locatarilor, dar nu s-a primit nimic până acum.

"Am trimis o adresă la Ministerul Dezvoltării prin care am solicitat un sprijin financiar, nu am trimis un proiect de Hotărâre de Guvern. Le-am expus toată situația prin care trec cetățenii din imobilul respectiv și le-am solicitat sprijinul. Nu am primit nimic. Nu putem intra pe partea de situații de urgență pentru că nu este o cauză de natura dezastrelor sau calamităților naturale. Cauza este de altă natură", a precizat Dan Șlincu.

Între timp, un profesor universitar din Iași lucrează la documentația pentru proiectare în vederea începerii lucrărilor de consolidare a imobilului. Acesta va fi plătit din banii care s-au strâns în contul bancar deschis de asociația de proprietari, suma totală colectată fiind de aproximativ 30.000 de lei, banii provenind din sprijinul acordat de Primăria Botoșani și din donații. Vor trebui însă strânși mult mai mulți bani întrucât vor fi făcute lucrări în tot blocul. 

 

 

Spune-ne opinia ta